До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими сукнями весна-літо 2023

Сукні — саме та річ, яка з настанням тепла все частіше з'являється у гардеробах модниць. З року в рік дизайнери експериментують із фасонами, відтінками і тканинами, пропонуючи нові рішення, які хочеться мати. Цього сезону в центрі уваги опинилися: сукні стриманої довжини максі, сексуальні драпірування, будуарна естетика, сріблясті відтінки, практичні моделі з деніму, романтичні образи з ефектом деграде, квіткові сукні та варіанти з торочками. Vogue.ua зазирнув у колекції весна-літо 2023 та зібрав наймодніші сукні цього сезону, які неодмінно подарують вам багато радості.

Acne Studios
Acne Studios

Реклама

Максі

У 2023 році кількість суконь до підлоги в колекціях брендів різко збільшилася, натякаючи нам на новий модний тренд. Пропонуємо придивитися до елегантної й стриманої максідовжини, яка стане вам у нагоді як на діловій зустрічі, так і на романтичному побаченні. У першому випадку обирайте сукню нейтрального кольору, як у Tod’s, а в другому — червоне вбрання з відкритими плечима Altuzarra.

Saint Laurent
Saint Laurent

Altuzarra
Altuzarra

Tod's
Tod's

Срібло

Сукні у відтінку сріблястого металіка — найефектніший тренд цього сезону. Фольгована тканина, що нагадує обгортки від цукерок, блискучі лелітки або мерехтливе ламе стали фаворитами у колекціях брендів весна-літо 2023 року. Щоб зменшити градус гламуру і носити ці сукні не тільки у свята, вибирайте стримане матове взуття і збирайте волосся в "зализаний" хвіст, як пропонують дизайнери у своїх колекціях.

Nensi Dojaka
Nensi Dojaka

Gucci
Gucci

Givenchy
Givenchy

Будуарні сукні

Шовкова білизна, делікатне мереживо, напівпрозорі сукні, неймовірна гра прихованого та відкритого — це все головні елементи будуарного стилю, який повертається в жіночі гардероби цієї весни. Anna October представили шовкову довгу блідо-жовту сукню у білизняному стилі, Bottega Veneta зробили ставку на напівпрозорий варіант із кристалами, а Versace показали свою версію готичної нареченої у будуарному вбранні.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Anna October
Anna October

Versace
Versace

Торочки

Сукні з торочками, що відсилають чи до мотивів Дикого Заходу, чи до естетики 1920-х років, цієї весни знову на піку популярності. Michael Kors Collection прикрасили поділ сукні шовковими струмливими нитками, Bronx and Banco представили вбрання у стилі вестерну з локшиною середнього розміру, а Victoria Beckham приправили елегантну будуарну сукню витонченими блискучими торочками.

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Bronx and Banco
Bronx and Banco

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Драпірування

Сукні з драпіруванням — новий спосіб підкреслити сексуальність, який пропонують бренди цього сезону. Моделі з рідкого трикотажу в довжині міні або максі, що спокусливо обтягують жіночні вигини фігури, асиметричні драпірування і стилістичні деталі, що водночас відкривають і закривають тіло, не можуть не хвилювати фантазію. Givenchy запропонували довгу силуетну сукню в модному відтінку лайма, Blumarine вибрали стриманий сірий колір та декор у вигляді троянд, а Balenciaga зробили ставку на червоний, прикрасивши сукні складними переплетеннями та зав'язками.

Balenciaga
Balenciaga

Blumarine
Blumarine

Givenchy
Givenchy

Денім

Сукні з джинсової тканини довгий час були відсутні на модних подіумах, проте тепер настав їхній зірковий час. Зі зростанням популярності на універсальний та практичний денім бренди вирішили додати у свої колекції не тільки всілякі види джинсів, а й сукні. Y/Project показали модель із деніму в довжині міді зі спокусливою блискавкою на грудях, Marine Serre використали техніку печворк у своїй колекції, а KNWLS – денім із вінтажним ефектом.

Y/Project
Y/Project

Marine Serre
Marine Serre

KNWLS
KNWLS

Ефект деграде

Вперше ефект деграде (градієнт) увійшов у моду в 1970-х роках, і цього сезону весна-літо 2023 ця тенденція повертає собі колишню славу. Сам термін походить від французького слова й перекладається як пом’якшення тону, напівтон або відтінювання. У нових колекціях брендів можна зустріти десятки образів зі всілякими відтінками, що плавно перетікають один в інший. Courreges показали силуетну сукню з мальовничим градієнтом, що нагадує захід сонця, Ferragamo прикрасили напівпрозору легку тканину омбре, що переходить із ніжно-жовтого в червоний, а Peter Do запропонували чорно-білу версію деграде.

Ferragamo
Ferragamo

Peter Do
Peter Do

Couregges
Couregges

Квіти

Зазвичай квіткові сукні — найбажаніше вбрання в гардеробах модниць у теплу пору. Крупні флористичні бутони, романтичний польовий принт, 3D-аплікації і живописні квіткові узори щовесни з'являються в колекціях дизайнерів. Цього сезону зверніть увагу на сукні в колекціях MSGM, Carolina Herrera і Erdem.

Carolina Herrera
Carolina Herrera

Erdem
Erdem

MSGM
MSGM

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.