До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 ключових трендів, які визначатимуть весняний сезон 2023 року

Наближається весна, а разом із нею необхідність оновити свій гардероб. У новому сезоні в центрі уваги опиняться: байкерські куртки, одяг із низькою посадкою, образи з квітковими брошками, напівпрозорі фактури, довжина до колін, а також сукні з каптурами. Vogue.ua зібрав 6 головних модних тенденцій, які стануть родзинкою вашого гардероба у березні.

Обʼємні бомбери

Куртка-бомбер, як і раніше, буде актуальною у 2023 році. Модниці, як-от Кендалл Дженнер та Гейлі Бібер, обрали цього сезону шкіряну "дуту" ітерацію класичного стилю Loewe. Ретроестетика, невимушеність, простота та універсальність роблять цю модель гарною інвестицією у період міжсезоння. Мотокуртки або бомбери в стилі гонщиків "Формули-1" — також відмінний варіант для тих, хто хоче піти байкерським шляхом.

Реклама

Прозорість

Якщо минулого сезону спостерігалася велика кількість вирізів, то тепер тренд на відкриті ділянки шкіри представляють тонкі тканини, як-от шовк, шифон та органза, напівпрозорий трикотаж і романтичне мереживо. Вони посіли головні позиції у модних образах. Щоб було комфортно носити "голі" фактури в холоди, поєднуйте їх із грубою шкірою або застосовуйте актуальну багатошаровість.

Низька посадка

Низька посадка продовжує набирати популярності і весною 2023 року буде одним із головних трендів. Вибирайте штани або спідниці, що сидять на стегнах, і поєднуйте їх із базовими футболками та вкороченими топами, щоб скласти образ у стилі нульових. Також стильно виглядатимуть стримані спідниці довжини максі з низькою посадкою, які можна комбінувати із сорочками та жакетами.

Троянди

Що ближче весна, то частіше в колекціях дизайнерів з'являються квіткові мотиви. У 2023 році флористичні аплікації отримали нове прочитання. Бутоньєрки на чоловічому одязі, блискучі брошки, приколоті до стегон у сукнях, або троянди, зав'язані на шиї, — модні аксесуари нового сезону. Ми бачили квіткові аплікації у колекціях Prada, Dries Van Noten, Bottega Veneta, Saks Potts. А одним із найбільш пам'ятних виходів на червоній доріжці став образ Емми Д’Арсі на церемонії "Золотий глобус": актриса поєднала об'ємний костюм Acne Studios з чорною трояндою на лацкані. Щоб вийшов подібний образ, досить прикріпити брошку до маскулінної сорочки.

Довжина до колін

Довжина до колін повертається у списки модних трендів. Шорти-бермуди або спідниці до колін — універсальний одяг на щодень, який підійде як для офісу, так і для неформальних зустрічей. Носіть такий одяг із високими шкіряними чоботами, щоб створити елегантний образ.

Каптури

Сукні на шоу Saint Laurent, розшите вбрання з вирізами Monot, урівноважене скромними відлогами, — дизайнери були єдині у своїй рішучості повернути колишню популярність образам із каптурами. Шукайте натхнення в колекції Versace, де моделі демонстрували готичні чорні сукні-футляри з відлогами та прорізами. Або згадайте блискучу чорну сукню-сітку з каптуром Interior NYC, в якій з'явилася Тесса Томпсон на Венеційському кінофестивалі. Однозначно, це тренд, до якого потрібно придивитися.

За матеріалами: vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.