До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних трендів сезону весна-літо 2023

Щороку бренди демонструють нові модні тенденції на подіумах. Цього сезону під приціл потрапили: штани та спідниці з великою кількістю накладних кишень, будуарний стиль, естетика гранж, фігурні силуети з додатковим обсягом у стегнах, асиметрія, джинсові тканини, гламурні деталі, спокусливе драпірування, одяг, що нагадує броню, та безліч срібних відтінків. Vogue.ua зібрав 10 головних трендів сезону весна-літо 2023.

Великі кишені

Якщо ви плануєте купити одну нову річ на весну, то нехай це буде одяг з місткими кишенями. Придивіться до утилітарних штанів карго у колекціях Fendi, Givenchy та Versace або спробуйте спідницю-карго: модель з великою кількістю кишень ви знайдете у MiuMiu та LouisVuitton, а варіант з елегантного твіду – у Chanel. Якщо ви готові спробувати сповна цю тенденцію на собі, то візьміть на замітку багатофункціональне пальто MarineSerre – ми нарахували на ньому щонайменше 40 кишень.

Реклама

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Miu MIu
Miu MIu

Fendi
Fendi

Інтимна розмова

Від посилених корсетів та розкішних підкладок до нічних сорочок з мереживним оздобленням і цілком прозорих суконь – нові колекції весна-літо черпають натхнення в будуарному стилі. Ви можете обрати коротку сукню в білизняному стилі NensiDojaka чи Versace або додати до свого вечірнього гардероба сукні-комбінації JWAnderson чи Prada.

JW Anderson
JW Anderson

Versace
Versace

Nensi Dojaka
Nensi Dojaka

Фігурні силуети

Здійснити свої мрії про костюмоване перевтілення у стилі XVI–XVII століття зараз дуже легко завдяки поверненню тренду на криноліни і фартингейли. Несподіване, але так, великі об’єми у стегнах повертаються. Так, ChristianDior показали маленьку чорну сукню-бюстьє з квітковою аплікацією та криноліном, Loewe зробили ставку на оксамитову версію, а PacoRabanne представили сукню з багатоярусною спідницею та романтичними рюшами.

Loewe
Loewe

Christian Dior
Christian Dior

Paco Rabanne
Paco Rabanne

Стиль гранж

Цього року приготуйтеся до повернення стилю гранж, однак у новій версії. Розстебнуті трикотажні вироби, шотландка, фланелеві сорочки та потертий денім – все це в центрі уваги в колекціях весна-літо 2023. Придивіться до культових мініспідницьChopovaLowena, в яких смужки тканини підвішені карабінами на товстому шкіряному ремені, картатої сорочки BottegaVeneta, грубих черевиків Dr.Martens або джинсових курток Burberry, пов'язаних на стегнах.

Chopova Lowena
Chopova Lowena

Burberry
Burberry

Miu Miu
Miu Miu

Асиметричні подоли

У новому сезоні весна-літо 2023 асиметрія посіла головну позицію в колекціях брендів. Дизайнери пропонують вибирати спідниці та сукні з асиметричними подолами та розрізами у стегна. Так, Sacai показали мініспідницю, одягнену поверх об'ємної маскулінної сорочки, MichaelKorsCollection зробили ставку на модель з бахромою, а Gucci запропонували максісукні з пікантною асиметрією.

Sacai
Sacai

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Gucci
Gucci

Total-денім

Денім – один з головних трендів сезону весна-літо 2023. До того ж – що більше ви зберете джинсової тканини у своєму образі, то краще. Почніть із повторного знайомства з "джинсами-бамстерами" Александра Макквіна, які вперше були представлені як частина його колекції осінь-зима 1993/1994. Як висловився колись нині покійний дизайнер: "Ця частина тіла – не стільки сідниці, скільки нижня частина спини – це найеротичніша частина будь-якого тіла, чоловіка чи жінки". Цієї весни культові джинси відродила Сара Бертон. Інші бренди також зробили ставку на total-деним. Шукайте модні джинсові образи в колекціях Courrèges, Blumarine, Y/Project та MarineSerre.

Blumarine
Blumarine

Courreges
Courreges

Alexander McQueen
Alexander McQueen

Срібло

Схоже, дизайнери цієї весни зачаровані блискучим сріблом. Менш очевидний відтінок, ніж золотий, але сміливіший, ніж чорний, сріблястий колір заполонив модні подіуми. Так, MichaelKorsCollection пропонують комбінувати спідницю відтінку рідкого срібла з базовим меланжевим топом, AlbertaFerretti – одягати коротку блискучу сукню, а MarquesAlmeida міксувати затишний трикотажний комбінезон із металізованим бралетом.

Marques Almeida
Marques Almeida

Isabel Marant
Isabel Marant

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Гламурні деталі

Рафія, лелітки, мішура, пір'я та бахрома не лише модний тренд цього сезону, але чудовий спосіб підняти собі настрій. Вибирайте лускату сукню з сотнями блискучих паєтокChloé, бірюзову спідницю з квітковими аплікаціями BottegaVeneta або металізовану сукню-кулю Undercover, що нагадує фольгу від цукерок.

Chloe
Chloe

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Undercover
Undercover

Спокусливе драпірування

На тлі дедалі сильнішої любові до стилю Старого Голлівуду з’явилася одержимість дизайнерів весняними драпіруваннями. Образи з рідкого трикотажу, важкого оксамиту, прозорої органзи та шифону виглядали спокусливо, водночас відкриваючи та приховуючи тіло. Часто ми бачили образи з романтичними бантами або вишуканими шнурками, довжини максі чи міні, але всі неодмінно сексуальні.

Blumarine
Blumarine

Atlein
Atlein

Saint Laurent
Saint Laurent

Творча броня

Події у світі не можуть не віддзеркалюватися в колекціях модних брендів. Так, цієї весни дизайнери створили одяг, що нагадує броню. Bevza представили металевий корсет у золотому відтінку, який можна одягати поверх суконь і сорочок, Dolce & Gabbana показали захисну сукню, яка відсилає до обладунків лицарів, а Alaïa зробили ставку на спідницю й топ у стилі кольчуги.

Dol ce & Gabbana
Dol ce & Gabbana

Bevza
Bevza

Alaia
Alaia

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.