До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Елементи шкільного стилю в осінніх колекціях

Наближається 1 вересня — початок нового навчального року в школярів і водночас один з найважливіших днів у батьків першокласників. Зовсім скоро вулиці міст в одну мить заполонять учні у фірмовій формі приватних шкіл, що відсилає до стилю препі. Vogue.ua напередодні нового навчального року згадує головні елементи шкільного стилю в осінніх колекціях — від мініспідниць у складку до джемперів у ромб.

Prada
Спідниці в складку

Шкільні мініспідниці в складку, які носили головні героїні американського серіалу "Пліткарка", цієї осені стали одним з найпопулярніших елементів гардероба. Тепер дівчата, які давно закінчили школу, можуть знову приміряти культові спідниці в стилі препі й перенестися в безтурботну навчальну пору. Зокрема, Dion Lee показали сучасну коротку спідницю в складку, прикрашену кількома золотими ланцюгами, Victoria Beckham зробили ставку на елегантний подовжений варіант до коліна, а Michael Kors Collection продемонстрували асиметричну шкільну спідницю в складку.

Реклама
Dion Lee
Victoria Beckham
Michael Kors Collection
Джемпери

В’язані джемпери й кардигани з V-подібним вирізом — найкраща альтернатива шкіряним курткам і бомберам для перших холодів. Пропонуємо вибирати затишні трикотажні моделі й одягати їх у парі з накрохмаленими сорочками для модних образів. У колекції Chloe можна побачити вкорочений приталений кардиган, прикрашений значками в дусі учнів елітних навчальних закладів, у Christian Dior — джемпер зі складними ромбуватими візерунками, а у Versace — вкорочену модель зі спущеною лінією плеча синього, червоного й зеленого відтінків.

Chloe
Christian Dior
Versace
Краватки

Тренд на power dressing з кожним сезоном набирає дедалі більших обертів. Тепер краватки, запозичені із чоловічого гардероба, — модний аксесуар і в жіночих образах. Вибрати правильну краватку цієї осені досить просто — вона може бути контрастним елементом в образі або продовжити монохромний ансамбль. Christian Dior пропонують вишуканий варіант з напівпрозорої чорної сітки, Chanel роблять ставку на подовжений елегантний аксесуар, а Dolce & Gabbana освідчуються в коханні широкій краватці.

Christian Dior
Chanel
Dolce & Gabbana
Жакет

Не обов’язково вдягати всі елементи шкільного стилю водночас, щоб скласти ансамбль, що відсилає до стилю препі. Досить буде вибрати жакет в дусі американських школярів. Пропонуємо придивитися до атласної моделі в строгу біло-синю смужку в колекції Paul & Joe, взяти на замітку діловий темно-синій піджак Chloe або вибрати варіант вільного крою з контрастною окантовкою Thom Browne.

Paul & Joe
Chloe
Thom Browne
Жилетки

Поки ще не занадто похолодало, щоб одягати в’язані джемпери, є час покрасуватися в трикотажних жилетках, які додадуть шкільних акцентів осінньому образу. У прийдешньому сезоні Prada показали варіанти, прикрашені піксельними комп’ютерними принтами 1990-х, Christian Dior продемонстрували вкорочені моделі, а Lacoste запропонували вільні картаті жилетки з картами "віші" — вибір за вами.

Prada

Christian Dior
Lacoste

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.