До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про головні кольори 2021 року за версією Pantone

Представники Інституту кольору Pantone оголосили головні кольори 2021 року. Так, цього разу йдеться не про один колір, як зазвичай, а два. Ними стали сірий відтінок під назвою Ultimate Grey і радісний жовтий колір Illuminating. На зміну Classic Blue, який було названо кольором 2020 року, прийде прогнозоване поєднання сірого й жовтого відтінків, яке траплялося в колекціях багатьох брендів весна-літо 2021, серед яких Prada, Jacquemus, Gucci, Balmain і Givenchy. Команда Pantone впевнена, що ці відтінки гарантовано матимуть позитивний вплив на наше життя й гардероб. Vogue поспілкувався з найвпливовішими аналітиками й дізнався всі подробиці цього подвійного вибору у 2021 році.

Головні кольори 2021 за версією Інституту кольору Pantone

Як представники Інституту кольору Pantone вибирають головний колір року?

Реклама

"Ми хочемо розвіяти всі сумніви щодо процесу вибору головного кольору. Ми не дивимося в якусь „кришталеву кулю", щоб визначитися з вибором кольору, — пояснює Лорі Прессман, віцепрезидентка Інституту кольору Pantone. — Це процес, що потребує серйозної уваги й аналітики. Це кульмінація всієї роботи команди. У підсумку цей прогноз інформує не лише про головний колір року, а й пропонує широку палітру колірних тенденцій".

Колекції Jacquemus і Salvatore Ferragamo, весна-літо 2021

На що схоже життя провісника тенденцій?

"Більша частина того, що ми робимо, пов’язана з психологією кольору й тим, як він впливає на самопочуття людей загалом, — пояснює Леатріс Ейсман, виконавча директорка Інституту кольору Pantone. — Зазвичай наша команда подорожує по всьому світу, ділячись одне з одним ідеями — образами, модними виразами — всім, що ми вважаємо важливим.

Lanvin весна-літо 2021

Потрібна кожна деталь — починаючи від головних заходів у всьому світі до барвистих розкладок в Instagram і відтінків, які знаходять відгук на міжнародних подіумах. Кольори, які визначають конкретний рік, також нерозривно пов’язані з тим, що ми всі разом вважаємо обнадійливим. Ми дізнаємося, що відбувається в соціально-економічному плані у світі, щоб переконатися, що правильно звертаємо увагу на головні потреби й сподівання громадськості, — додає Ейсман. — Зібравши всю інформацію, проводимо інтелектуальний аналіз, який дає нам змогу вибрати колір". Тільки ось у 2021 році це буде не один колір, а два.

Balmain весна-літо 2021

Чому у 2021 році вибрано два кольори за версією Pantone?

Це не вперше, коли Pantone вибрав два відтінки як головні кольори року. Зокрема, у 2016 році блакитно-бузковий відтінок під назвою "Serenity" і ніжно-рожевий "Rose Quartz" посіли це місце в тандемі. Однак 2020 рік виявився дещо винятковим. Як зазначає Прессман, цей рік був присвячений колективності — темі, яка й далі впливатиме на нашу поведінку й відносини в недалекому майбутньому. На той час, коли Pantone почав дослідження кольору на 2021 рік, деякі чітко ідентифіковані соціальні зміни вже йшли повним ходом — "від того, як ми спілкуємося й подорожуємо, до того, як визначаємо справді важливе".

Emilio Pucci весна-літо 2021

"Момент еврики полягав у тому, що єдина річ, яка стала для нас цілком очевидною, — розуміння того, наскільки ми потребуємо одне одного й що наш зв’язок з іншими людьми дає нам силу духу й надію, потрібні для нашого руху вперед, — пояснює Прессман. — Стало абсолютно очевидно, що один колір не зможе виразити всього того, що було потрібно, — замість цього стало важливо вибрати два незалежні кольори, які могли б поєднуватися. Не тільки для того, щоб підсвідомо передати повідомлення про те, як всі ми потребуємо одне одного, а й тому, що саме поєднання цих відтінків розповідає нашу історію".

Patou весна-літо 2021

Що означають головні кольори 2021 роки?

"Ultimate Grey означає силу й стійкість, — недвозначно заявляє Ейсман. — Якщо розглядати цей відтінок з погляду природи — це колір ріні на пляжі або каменю, які існують уже мільйони років і не збираються зникати найближчим часом. У 2021 році Ultimate Grey поєднуватиметься з іншим відтінком, який також передає відчуття безперервності. Ним став Illuminating (життєрадісний жовтий), який завжди асоціюватиметься із сонячним світлом, позитивом і надією".

<b>Главные цвета 2021 года по версии Pantone</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.