До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Під щасливою зіркою: Заку Позену – 38 років

Дизайнер Зак Позен народився 24 жовтня 1980 року у Нью-Йорку в абсолютно творчій сім'ї. Його батько був художником, а сестра займалася пантомімою і працювала креативним директором компанії Alexandra Outspoke LLC, якою керувала мати сімейства. Сам Зак в 16 років почав працювати стажером в Metropolitan Museum of Art's Costume Institute. А за його плечима навчання в школі мистецтв Святої Анни в Брукліні, а потім в Parsons School of Design.

Зак Позен

Продовжувати освіту майбутній "король вечірньої моди" і автор другої вінчальної сукні принцеси Євгенії, Зак Позен вирушив до Лондона і вже 1999 року отримав ступінь бакалавра мистецтв лінії жіночого одягу коледжу St Martin's.

Реклама

Зака абсолютно точно можна назвати щасливчиком, перша ж його колекція для сезону осінь-зима 2002/2003 в межах Тижня Моди в Нью-Йорку потрапила в огляд New York Times під заголовком: "Народилася зірка". Його перший показ, який відбувся у синагозі, оформила донька художниці Джуліан Шнабель, Стелла, а підтримати дизайнера прийшли Софі Даль, Карен Елсон і Анна Вінтур.

Софі Даль і Карен Елсон на першому показі Zac Posen (осінь-зима 2002/03)

"Я не вірю в консерватизм у моді. Мода – це трепет і хвилювання", – розповідає дизайнер. Можливо, саме тому після шаленого старту на його дизайнерську долю випало чимало випробувань. У 21 рік він був одним з найбільш обговорюваних дизайнерів NYFW, а серед його шанувальників були: Ріанна, Наталі Портман і Бейонсе Ноулз. До речі, стажування у Позена у свій час пройшла Ешлі Олсен. Але після зльоту бренд Zac Posen так і не став першим номером в Америці. І тільки через 16 років Позену вдалося повернутися в модне русло, успішно розвивати два бренди Zac Posen і ZAC Zac Posen, створити власну взуттєву лінію, колекцію весільних суконь Truly Zac Posen Line, попрацювати на Brooks Brothers і навіть випустити кулінарну книгу "Кулінарія з Заком". Зовсім недавно він також відмовився шити одяг Іванці і Меланії Трамп через політику Дональда Трампа. Минулого року вийшов фільм House of Z, режисера Сенді Хронопулос, який розповідає про всі перипетії творчого життя дизайнера.

Сукні дизайнера обожнюють Ума Турман, колишня перша леді США, Мішель Обама, Гвінет Пелтроу, Наомі Воттс, Клер Дейнс і Ріанна. А краще будь-яких слів про роботу дизайнера говорять його творіння.

<b>позен</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.