До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Щоденник пам’яті: весілля принца Гаррі й Меган Маркл у деталях

19 травня 2018 року відбулося одне з найочікуваніших весіль останнього часу, за яким стежив увесь світ, — принц Гаррі, внук британської королеви Єлизавети II, одружився з американською акторкою Меган Маркл, що стала після одруження герцогинею Сассекською. За перший рік офіційного спільного життя в пари народився первісток — Арчі Гаррісон Маунтбаттен-Віндзор, а 4 червня 2021 року на світ з'явилася дочка Лілібет "Лілі" Діана Маунтбеттен-Віндзор. На честь п'ятої річниці Vogue.ua згадує найяскравіші моменти королівського весілля.

Офіційна світлина з весілля принца Гаррі й Меган Маркл

Сукня нареченої

Напередодні королівського весілля одним з головних і найцікавіших питань був вибір вінчальної сукні нареченої. Букмекерські контори навіть робили ставки — серед фаворитів переважали марки Ralph & Russo, Stella McCartney і Victoria Beckham, але майбутній герцогині вдалося всіх здивувати. Її весільну сукню створила британка Клер Вейт Келлер, креативна директорка французького модного Дому Givenchy.

Реклама
Герцогиня Сассекська Меган

Сама Клер Вейт Келлер розповідає, що вона хотіла поєднати в цій сукні коди Givenchy і сучасні форми, які матимуть актуальний вигляд і роки по тому. "Для мене й усієї команди стало величезною честю працювати з міс Маркл, пізнати її ближче і разом утілити все задумане". Наприклад, сукня створена в найкращих традиціях Givenchy, за допомогою всього шести швів, а її ключовим елементом стало декольте бато — воно стримане, але акцентує увагу на тендітних ключицях герцогині Сассекської.

Герцогиня Сассекська Меган

На святковій вечері новоявлена герцогиня з’явилася в іншій сукні — її вже створила британка Стелла Маккартні. Якщо вдень вбрання Маркл було підкреслено закритим, то вечірня весільна сукня герцогині Сассекської відкривала плечі й виразніше підкреслювала фігуру. Доповнили образ човники Aquazzura з грайливою синьою підошвою, щоб дотриматися традиції наявності в образі чогось "блакитного".

Принц Гаррі й Меган Маркл

Весільний торт

Тема весілля принца Гаррі й Меган Маркл звучала як "Коли весна зустрічається з літом". І десерт для заходу кондитерка і власниця Violet Cakes в Іст-Лондоні Клер Птак створила саме таким. "Принц Гаррі й міс Маркл попросили зробити для них лимонний торт, який буде сповнений свіжих ароматів весни. Також він буде покритий вершковим кремом і прикрашений живими квітами", — поділилися напередодні весілля представники Кенсингтонського палацу. Крім того, молодята відмовилися від традиційного багатоярусного торта, а зробили вибір на користь досить скромного десерту.

Весільний торт на церемонії одруження принца Гаррі й Меган Маркл

Аромат на королівському весіллі

Напередодні королівського весілля для нареченого й нареченої створили індивідуальний унісекс-аромат від знаменитого парфумерного Дому Floris London, що є постачальником британського королівського двору з 1820 року. 2011 року Дім вже створював аромат Wedding Bouquet для весілля принца Вільяма й Кейт Міддлтон, а також щорічно випускав аромат на честь дня народження королеви Єлизавети II. Аромат не з’явився у вільному продажі й був представлений тільки в межах приватної колекції Floris для королівської сім’ї. У його композиції є мотиви цитрусово-морського Bergamotto di Positano: морські й цитрусові ноти, бергамот, прянощі й деревна кора.

Bergamotto Positano, Floris London

Букет нареченої

Створення весільного букета довірили флористці Філіппі Креддок. Раніше Філіппа прикрашала Музей Вікторії та Альберта, а також співпрацювала з дизайнерами на шоу Alexander McQueen і Christian Dior. Для квіткового декору церемонії й вечірки опісля також використовували гілки бука, берези та граба. Для оформлення каплиці Святого Георгія, де проходило вінчання, флористка вибрала білі садові троянди, півонії й наперстянку. Вони ж стали основою букетів подружок нареченої та самої Меган Маркл.

Весілля принца Гаррі й Меган Маркл

Квіти для букета вибирав сам принц Гаррі, і навіть зібрав деякі з них у "Білому саду" Кенсингтонського палацу. За рік до події там висадили білі чайні троянди принцеси Діани. Цим букетом він вшанував пам’ять покійної матері. До складу букета також увійшли улюблені квіти принцеси Діани, незабудки.

Весільний букет Меган Маркл

Весільні прикраси нареченої

Вінчальний головний убір нареченої — це діамантова тіара, яка раніше належала королеві Марії Текській, бабусі королеви Єлизавети II. Королева передала її для церемонії Меган Маркл. Тіару створено 1932 року, а центральний камінь датовано 1893 роком. Також на весільну церемонію Меган Маркл надягнула браслет, а для урочистої вечері — сережки ювелірного Дому Cartier.

Меган Маркл

Обручка Меган, згідно з традицією, започаткованою ще 1923 року, зроблена з валлійського золота, яке раніше добували на шахті компанії Clogau Gold. Саме з нього роблять весільні прикраси для членів королівської сімї. Золото для каблучки Меган було особистим подарунком королеви Єлизавети ІІ. Саму прикрасу принц Гаррі замовив у королівського ювеліра Гаррі Коллінза і сам брав участь у розробленні дизайну.

Шлюбний контракт

Статки принца Гаррі оцінюють у 30 мільйонів фунтів стерлінгів: 20 мільйонів власних коштів і 10 мільйонів спадщини від своєї матері, принцеси Діани. Згідно з офіційною процедурою, він мав укласти шлюбний контракт із Меган Маркл, але принц відмовився від цього. У день весілля він заявив, що не бачить у цьому потреби й вірить у тривалість цього шлюбу.

Весілля принца Гаррі й Меган Маркл

Найкращі кадри

19 травня вже увійшло в історію як день одруження принца Гаррі й Меган Маркл, а чергова річниця — чудовий привід згадати найзворушливіші моменти цього гарного свята.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.