До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все про весільний букет Меган Маркл

Букет нареченої став не меншим об'єктом спекуляцій, ніж вінчальна сукня Меган Маркл. У цьому питанні герцогиня Сассекська вирішила не порушувати королівських традицій.

Свадьба принца Гарри и Меган Маркл фотоВесілля принца Гаррі і Меган Маркл

Створення весільного букета довірили флористу Філіппі Креддок. Раніше Філіппа
прикрашала музей Вікторії і Альберта, а також співпрацювала з дизайнерами на шоу Alexander McQueen і Christian Dior. Для квіткового декору церемонії і вечірки після також, використовувалися гілки бука, берези та граба. Для оформлення каплиці Святого Георгія, де відбувалось вінчання, флорист вибрала білі садові троянди, півонії і наперстянку. Вони ж лягли в основу букетів подружок нареченої і самої Меган Маркл.

Реклама
Весільний букет Меган Маркл

Розчулює той факт, що квіти для букета вибирав сам принц Гаррі, і навіть зібрав деякі з них в "Білому саду" Кенсингтонського палацу. Роком раніше там висадили білі чайні троянди принцеси Діани. Цим букетом він вшанував пам'ять покійної матері. До складу букета також увійшли улюблені квіти принцеси Діани, незабудки.

Згідно з королівським звичаєм, обов'язковою квіткою у весільному букеті є гілочка мирта. Ця традиція бере свій початок ще з весілля старшої дочки королеви Вікторії і старшої дочки Альберта. Мирт символізує любов, плодючість і невинність. Ось уже 170 років його вирощують в Осборн-хаусі, будинку королеви Вікторії на острові Уайт.

По закінченню весільної церемонії букет нареченої не прийнято кидати; його кладуть до могили невідомого солдата. Цьому звичаю майже 100 років, заснувала його леді Елізабет Боуз-Ліон. Перед входом в Вестмінстерське абатство в день свого весілля вона зупинилася, щоб покласти квіти до Могили Невідомого Воїна – жест пам'яті братові Фергусу, який помер в битві при Лоосі 1915 року.

Весільний букет на Могилі Невідомого Солдата

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.