До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найзатребуваніших моделей-трансгендерів

Коли йдеться про різноманітність, можна з упевненістю сказати, що індустрія моди ніколи не була лідером цього прогресу. Нижче ми представляємо 10 моделей, які змінюють правила гри, прокладаючи шлях до інклюзивності в індустрії моди.

Photo: @leynabloom
Лайна Блум

Американська модель, актриса і активістка Лайна Блум увійшла в історію в 2017 році, ставши першою відкритою трансгендерною моделлю, яка з'явилася на обкладинці індійського Vogue. Вона стала рекордсменкою ще раз, ставши першою транс-моделлю BIPOC, світлини якої опублікували в Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Реклама
Photo: Getty Images
Теодора "Тедді" Квінліван

Квінліван стала відомою в 2015 році у віці 20 років завдяки креативному директору Louis Vuitton Ніколя Жеск’єру, а в 2017 році вона зробила камін-аут як трансгендерна жінка. Потім вона стала першим відкритим транс-обличчям Chanel Beauty в 2019 році.

Photo: Getty Images
Photo: @teddy_quinlivan
Харі Неф

Харі Неф актриса, номінована Гільдією кіноакторів Америки, і модель, що дебютувала на подіумі в 2015 році на показі брендів Hood by Air і Eckhaus Latta, яка згодом стала першою відкритою моделлю-трансгендером, котра підписала контракт з прославленим модельним агентством IMG. Відтоді вона встигла очолити кампанії великих модних і косметичних брендів Gucci і L'Oréal серед них.

Photo: Getty Images
Photo: @harinef
Хантер Шефер

Ви можете знати Шефер за роллю Джулс в "Ейфорії", але у неї також склалася доволі успішна модельна кар'єра до того, як дівчина стала на акторський шлях. 22-річна уродженка Нью-Джерсі працювала моделлю для відомих світових брендів, серед яких Dior, Miu Miu, Calvin Klein, Helmut Lang, Tommy Hilfiger, Coach, Vera Wang і Marc Jacobs.

Photo: Getty Images
Photo: @hunterschafer
Індія Мур

Модель Індія Мур працює з такими брендами, як Dior і Gucci, з моменту їх прориву в модній індустрії в середині 2010-х. Розчарувавшись в індустрії, Мур продовжила свій шлях, отримавши зрештою світову популярність завдяки ролі в серіалі каналу FX Pose. У 2019 Мур стала першою відкритою транс-моделлю, яка з'явилась на обкладинці американського Elle. Також вона знялася в рекламних кампаніях Versace і Louis Vuitton.

Photo: Getty Images
Photo: @indyamoore
Валентина Сампайо

Бразильська модель Валентина Сампайо подолала безліч перешкод усвої 24 роки. У 2019-му вона стала першою трансгендерною моделлю Victoria's Secret, а згодом, у 2020 році, першою трансгендерною моделлю на обкладинці Sports Illustrated.

Photo: @valentts
Photo: @valentts
Натан Вестлінг

Натан Вестлінг, з його рудим волоссям, активно почав модельну кар'єру, знявшись разом з Майлі Сайрус в кампанії Marc Jacobs у 2014 році, коли йому було 17 років. У 2019-му Вестлінг заявив про себе як про трансгендерного чоловіка. В інтерв'ю Vogue модель прокоментував свій перехід так: "Спочатку все було не так сонячно і райдужно. Перші два місяці мого переходу були важкими, і лише коли я почав помічати зміни, які відповідали моєму психічному стану, я нарешті прийшов до тями і почав жити. Я щасливий. Я навіть не можу уявити, що повернуся до того, яким був раніше, тому що там була тільки пітьма".

Photo: Getty Images
Photo: @nathanwestling
Ярі Джонс

Актриса і модель Ярі Джонс уже деякий час привертає нашу увагу. Виконавши провідну роль в кампанії Calvin Klein Pride 2020 року, модель поділилася своїм захопленням з передплатниками: "Це було великою честю і задоволенням для мене бути справжньою собою і представляти своє тіло, яке дуже часто демонізують, засуджують, змушують відчувати себе потворно і негідно, і навіть можуть убити". Зараз ви можете побачити її модельну роботу для таких брендів, як Savage X Fenty, Gypsy Sport і Nike.

Photo: Getty Images
Photo: @iamjarijones
Андреа Пеїч

Мабуть, найвідоміша в переліку, боснійсько-австралійська модель Андреа Пеїч стала музою для дизайнерів Жана Поля Готьє і Марка Джейкобса ще в 2011 році завдяки своєму андрогінному стилю, а в 2013 році вона зробила камінг-аут як трансгендерна жінка. У 2017 році Пеїч увійшла в історію, як перша відкрита транс-модель, з'явившись на обкладинці GQ.

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images
Леа Т

Бразильська модель Леа Т, що з'явилася на обкладинках італійських видань Vogue, Grazia і Glamour, відкрила шлях у модельну індустрію багатьом трансгендерним моделям. Але в 2011 році в інтерв'ю Love Magazine модель зізналася, що непокоїлася про те, як її приймуть: "Коли я вперше почала приймати гормони, я пам'ятаю, як я плакала у ванній... Я думала: "Ніхто не дасть мені роботу, як я збираюся зробити це?""

Photo: @leat
Photo: Getty Images

За матеріалами vogue.com.au

Текст: Pema Bakshi

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.