До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Згадати минуле: нова колекція Balmain осінь-зима 2023/2024

Джерелом натхнення для Олів'є Рустена у колекції Balmain осінь-зима 2023/2024 стала спадщина модного Дому. Дизайнер вивчав історію бренду протягом останніх кількох років, зокрема, він звів монограму Labyrinth у статус знакової деталі Balmain, поряд із трикотажними виробами та багато прикрашеними коктейльними вбраннями. Цього сезону Рустен повернувся майже до витоків Pierre Balmain, створеного 1945 року, з його новим французьким стилем, а також зосередився на силуеті Джолі Мадам, вперше випущеному в 1953 році. Рустен навіть надав пресі архівні фотографії та нотатки, наповнені мудрими словами кутюр'є.

Balmain
Balmain

Реклама

Класицизм цього сезону для дизайнера став ключовою рисою показу. З погляду самого шоу, глядачі перебували у маленькому, добре освітленому приміщенні, зануреному в печерну темряву Le Carreau du Temple. Перед виступом Рустен сказав: "Я хотів чогось інтимного, щоб насолодитися моментом після п'яти місяців напруженої роботи. Я повертаюся до витоків, нового французького стилю містера Бальмана, а також до того, що для мене є пристрастю — розкоші і якості. Ми оточені всілякими святами та всім цим божевіллям — соціальними мережами — але наприкінці дня ми повертаємося до якості… щоб зрозуміти майбутнє, ви повинні зрозуміти минуле, і ця колекція — явна данина поваги до модного Дому, для якого я працюю."

За лаштунками був також Стівен Джонс, який упродовж одного сезону працював лише над капелюшками — чудовим неглибоким абажуром із муарового мохеру, який був головним дизайном Balmain у 1959 році, беретом 1970-х зі шкіри та інших знакових виробів. Він був такий самий сяйливий, кипучий і мудрий, як завжди. Як він зазначив, до того, як П’єр Бальмен заснував свій бренд, він працював разом із Крістіаном Діором і Юбером де Живанші для Lucien Lelong: яка ж це дивовижна, мабуть, була студія.

За цими капелюхами розгорталася колекція, яка містила багато прямих згадок про засновника. Монограма "лабіринт", банти, горошок із перлами та деконструйований крій із чудово закрученими лацканами, щоб окреслити щедрі правильні вирізи, — усе це відсилало до легендарної історії бренду. Рустен оновив оригінальний діалект Balmain технологіями ХХІ століття та сучасними ремеслами. Наприклад, образ у стилі New Look сформований з різьбованого неопрену. Блискучий PVC-матеріал зʼявився у сукні з відкритими плечима 1940-х років, нагадуючи образ Лорен Беколл.

Після епічних дерев’яних черевиків минулого сезону Рустен частково відмовився від платформи, запропонувавши милі капці з бантом і човники (хоча, звісно, було кілька туфель на платформі, цього разу теж з перламутровим або атласним покриттям). Деякі моделі носили навмисно анахронічні сумки, купу дрібного багажу, зібрану разом, і... ящик для інструментів. Далі були ефектні сукні-банти, скульптурно-архітектурні корсети, соковите довге пальто з шарудливої малинової сітки та суперскладні стьобані образи. Рустен не виключає повернення шоу у великому форматі в майбутньому, але цього сезону він, як завжди, пішов за своїм серцем і зробив все по-своєму.

Всю колекцію Balmain осінь-зима 2023/2024 дивіться за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.