До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нова елегантність: колекція Saint Laurent осінь-зима 2023/2024

Елегантність, ось про що думав Ентоні Ваккарелло, коли йшлося про його нову колекцію осінь-зима 2023/2024. Але ось ще одне ідеальне слово, яким можна описати колекцію: момент. Шоу Saint Laurent у вівторок ввечері було справжнім витвором майстерності дизайнера, який блискуче дослідив поняття елегантності. "Я хотів зробити щось навколо цієї ідеї, щось щільне та зосереджене", — сказав він за лаштунками перед тим, як завіса піднялася. "Можливо, елегантність — це відчуття, якого ми сьогодні не маємо. Можливо, нам це байдуже. Можливо, воно має якесь інше значення, а може, взагалі не має значення. Але я справді хотів донести ідею бути красиво одягненими".

Saint Laurent
Saint Laurent

Реклама

Дизайнер показав ідеально контрольоване бачення пошиття одягу, яке доповнювало класичний костюм YSL tailleur jupe або спідничний костюм, створений із тканин для чоловічого одягу, як це любив робити сам Сен-Лоран у свої часи. Погляд Ваккарелло зосереджувався на жакетах: ми бачили модель з великими плечима, начебто запозичену з чоловічого костюма, розкішні смокінги, оксамитові піджаки, одягнені поверх тонких спідниць, яка закінчувалася трохи вище коліна. Моделі носили іх з простими бавовняними топами, ефектними лакованими слінгбеками, важкими позолоченими браслетами, а також окулярами-авіаторами у стилі Гельмута Ньютона. Іноді спідниці були замінені на кашемірові легінси, а маскуліний жакет пом’якшували шифонові блузи з наддовгими бантами, що звисали з плечей, або шаль з прикрасами у вигляді золотої брошки.

Saint Laurent
Saint Laurent

Saint Laurent
Saint Laurent

Saint Laurent
Saint Laurent

Але незважаючи на весь драматизм, справжнє диво полягало у тому, як Ваккарелло працював, щоб зробити більшу частину колекції м’якою і податливою, як от, наприклад, конструкцію з плечима. Цю лінію, за його словами, було найважче досягти, очевидно, все зводиться до того, як її потрібно врівноважувати рукавом. Незважаючи на всю свою монументальність, самі куртки були відносно легкими та м’якими, трикотажні частини позбавили образи жодного уявлення про жорсткість. Цей більш м’який дотик ми також бачили у вечірній частина колекції, яку запропонував Ваккарелло: делікатний топ із чорним мереживом і оксамитовими стрічками з чорною прозорою спідницею або легінси у парі з драпірованими оксамитовими накидками.

Saint Laurent
Saint Laurent

Saint Laurent
Saint Laurent

Saint Laurent
Saint Laurent

Всю колекцію Saint Laurent осінь-зима 2023/2024 дивіться за посилання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.