До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Яким буде перший Ukrainian Fashion Week після початку повномасштабного російського вторгнення

Вперше після початку повномасштабного російського вторгнення Ukrainian Fashion Week повертається в Україну. Команда Тижня моди оголошує програму історичного сезону. 55-й сезон Ukrainian Fashion Week відбудеться з 1 по 4 вересня у Києві. Попри виклики війни, понад 50 українських брендів представлять свої колекції в різних форматах.

Реклама

"Ракетні атаки, сирени повітряної тривоги, відключення електроенергії — це щоденні виклики, з якими живе наша країна. Але попри все це, попри біль і втрати, відданість нашій справі залишається непохитною. Майже 50 українських брендів підтримали наше рішення провести цей сезон в Україні, — коментує Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukrainian Fashion Week. — Ми високо цінуємо солідарність глобальної індустрії моди, яка допомогла нам вистояти у ці складні часи. Об’єднавшись, українські дизайнери та Ukrainian Fashion Week разом пройшли складні два з половиною роки повномасштабної війни, представляючи Україну в усьому світі та зберігаючи нашу індустрію під час чотирьох International seasons у межах Ініціативи Support Ukrainian Fashion. Сьогодні ми демонструємо світові нашу творчу силу і мужність, повертаючи Ukrainian Fashion Week до Києва".

Спільною благодійною ініціативою всіх учасників Ukrainian Fashion Week SS25 стане збір коштів на обладнання для паліативного відділення ветеранів у Реабілітаційній клініці Святенко (с. Циблі, Київська область). Гості UFW зможуть долучитися до збору, зробивши донат за QR-кодом, розташованим на локаціях подій.

Емоційним віддзеркаленням нової реальності стане спеціальний простір на основній локації UFW SS25. Інсталяція представить образи українських модних брендів, які втілили творчу рефлексію дизайнерів на виклики нашої воєнної доби. Ці образи продемонструють вплив і відповідальність культури у часи війни. Особливою складовою спеціального простору стане портретна галерея людей, які залишили мирні професії в індустрії та пішли на фронт. Це подяка кожному, хто щодня наближає нашу перемогу, але при цьому був, є і буде невіддільною частиною української модної спільноти.

"Ми сподіваємося відкрити новий вимір дизайну та закликати всіх відчути його формотворчу силу. Дві великі інституції демонструють, що таке єднання дії. Об’єднуючись, Kyiv Design Week та Ukrainian Fashion Week створюють широку платформу для роздумів і творчої взаємодії, аби розпочати діалог представників креативної сфери", — коментують куратори Kyiv Design Week Анастасія Білецька та Ярослав Белінський. Kyiv Design Week — подія, яка втілює багатовимірний потенціал українського дизайну, вже вдруге відбудеться у Києві з 28 серпня по 4 вересня.

У межах офіційної Програми Ukrainian Fashion Week SS25 1 вересня у книгарні "Сенс на Хрещатику" відкриється перша в Україні виставка політичних прикрас "Brave to Live". Цей проєкт української ювелірної спільноти LANKA присвячений людській стійкості перед обличчям війни. Виставка побувала на Munich Jewelry Week та Lisbon Jewelry Biennial. Тепер, у розширеному форматі, вона стане частиною Ukrainian Fashion Week і триватиме з 1 по 4 вересня.

Цього сезону в рамках Ukrainian Fashion Week працюватиме відкрита освітня платформа Schooll of Art x Craft, яка відбудеться за підтримки технологічного партнера — компанії Lenovo. Присвячена викликам, з якими стикається українська мода та українська культура під час війни, ця подія, що відбудеться 3 вересня, збере вітчизняних та міжнародних експертів, а також фахівців фешн-індустрії для обговорення питань збереження та популяризації нашої культурної спадщини.

У програмі Ukrainian Fashion Week SS25 зʼявиться новий формат — trade show, у якому цього сезону візьмуть участь 15 українських брендів одягу та аксесуарів. Відтепер trade show стане постійним форматом Ukrainian Fashion Week і буде розширювати кількість запрошених брендів. Аліна Качоровська — співзасновниця і CEO холдингу Kacho Group та креативна директорка бренду Kachorovska — ініціювала появу цього формату у просторі Ukrainian Fashion Week. І зараз команда Ukrainian Fashion Week та команда Kachorovska спільно опікуються запрошенням українських баєрів на UFW SS25. Саме вони тримали на своїх плечах внутрішній ринок, коли почалось широкомасштабне вторгнення РФ, професійно заохочуючи українців цінувати та купувати своє.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.