До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Справжня магія: як створюються вишиванки Khrystyna Rachytska

Вишиванка — не просто особлива, а навіть сакральна річ у гардеробі кожного українця. Вона супроводжує нас з найдавніших часів і єднає із минулими поколіннями. Окрема магія — це процес створення вишиванки, який, як і сто років тому, не терпить поспіху. До Дня вишиванки ми завітали до львівського бренду Khrystyna Rachytska, який створює вишиті сорочки ручної роботи, відкриваючи нам неймовірний та глибокий світ українських традицій.

Христина Рачицька
Христина Рачицька

Реклама

Засновниця бренду Христина Рачицька не лише розповіла нам про те, як народився бренд, ідея створення якого прийшла до неї ще під час навчання у Львівській академії мистецтв, а й показала сам процес створення унікальних сорочок — одні з них можуть вишивати три-чотири місяці, а заради інших варто запастись ще більшим терпінням.

Христина Рачицька
Христина Рачицька

Христина Рачицька
Христина Рачицька

"Якщо рукав повністю зашитий, то це може тривати від пів року до року", — ділиться секретами Рачицька. Ще одна особливість і унікальність цих вишиванок — вони створюються на дуже дрібному полотні, яке розшивається товстими нитками. Такий прийом дозволяє наблизити вид сучасних сорочок до автентичних, коли не було тонких ниток.

Ще однією особливою річчю Христина Рачицька називає сукню "Крила", яку дуже полюбили і клієнти бренду. "Цю сукню я створювала для себе. Спочатку намалювала її, а потім почала ткати цю тканину, і мені не вистачило.... Не вистачило 40 сантиметрів. Завдяки цьому і народилася саме така форма рукава, схожого на крила".

Також Христина Рачицька розповіла нам про важливість дбайливого ставлення до нашої спадщини, делікатну роботу з архівами та боротьбу з "шароварщиною", на яку намагалася перетворити українську автентику країна-агресор. Більше — у нашому львівському репортажі:

Відео та фото: Polina Grebenik

Макіяж та зачіска: Ivanna Mamchuk

Модель: Karina Kasyan

Instagram: @khrystyna_rachytska

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.