До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тато, мама, я: три українські сім'ї розповідають про свої традиції, баланс і щастя

Чим швидшим стає ритм сучасного життя, тим частіше психологи говорять, що людям слід по-іншому розставляти пріоритети: більше часу проводити з сім'єю, навчитися радіти дрібницям і якомога більше оточувати себе приємними речами. У нашому новому спецпроєкті три відомі українські сім'ї розповідають про свої традиції, виховання дітей і щастя.

Володимир і Олена Остапчуки

Про сімейні традиції: у вихідні ми снідаємо всією сім'єю улюбленими панкейками з кленовим сиропом. Часто до нас приходять друзі і ми граємо в настільні ігри, поки донька з подружками влаштовують модний показ. Хапають усе, особливо мамині туфлі. А ми – головні шанувальники і глядачі цього модного шоу, які повинні сидіти тільки в першому ряду.

Реклама
Володимир Остапчук, Олена Остапчук та Еван-Олександр
Всі образи: Polo Ralph Lauren

Що дарує щастя: мандрівки, ранкові обійми і відчуття того, що тебе люблять просто так. Підтримка близьких – це взагалі одне з найважливіших відчуттів у житті. Чим би я не займався, які б шаленства не спадали мені на думку, я завжди відчуваю, що кохана і діти зі мною. Наприклад, зараз я беру участь у телепроєкті "Танці з зірками" і сім'я мене в цьому підтримала. Головна моя підтримка – шестирічна Емілія, з якою ми разом танцюємо, відпрацьовуємо рухи, я вчу її вальсу і ча-ча-ча. Вона приходить на репетиції і ефіри, а коли чує, що на паркет виходить Володимир Остапчук, то починає кричати, що це її татко і рахувати бали. Дуже хоче, аби я переміг. Коли в тебе вірять – це і є справжня радість. Я зроблю все, що мені до снаги, щоб очі моїх дітей сяяли від щастя.

Чого слід навчити свою дитину: буду банальним, але вважаю, що дитину варто навчити грати на музичних інструментах. Це налаштовує вухо точно чути і слухати: музику, мови, акценти, світ. Іноземні мови – ще один обов'язковий пункт. Вивчення їх – це найкращий тренажер для мозку. І якщо дівчинка, то це будуть танці, а якщо хлопчик – одиночний спорт, наприклад, теніс. Це виховує волю до перемоги і повагу до себе.

Про самовираження дітей і виховання почуття стилю: почуття стилю і прекрасного – це те, що потрібно виховувати, перш за все, в собі. Подаючи приклад дитині, ви несвідомо впливаєте на її сприйняття красивого. Допомагають прищепити любов до стилю книжки про мистецтво, музеї і подорожі. При цьому дуже важливо давати дитині можливість вибору, інакше вона звикне, що вибір за вами. Підберіть їй 3-4 образи і нехай вона сама скаже, що хоче сьогодні одягнути.

Тетяна Богдан і Валерій Зайцев

Про сімейні традиції: наше головне правило – вихідні якомога більше проводити разом. Ми дуже любимо збиратися всією сім'єю в суботу або неділю, готувати смачний обід і запрошувати в гості друзів. Мені подобається, коли вдома галасливо і багато дітей навколо.

Валерій Зайцев, Тетяна Богдан,
Всі образи: Polo Ralph Lauren

Що дарує щастя: моє головне щастя – це мої діти. Дивитися за тим, як вони ростуть і розвиваються, – це те, що надає сил і дарує сенс життя.

Чого слід навчити свою дитину: ми виховуємо трьох хлопчиків, тому хочемо прищепити їм повагу, сміливість і при цьому щирість.

Про дитячий стиль: найкращий вчитель – це ваш власний приклад. Якщо дитина змалечку бачить, що таке елегантність, то і в дорослому віці їй буде легше знайти свій стиль. Цим мені і подобається бренд Polo Ralph Lauren, у ДНК якого закладені дуже правильні цінності. А ще мені подобається, що я в одному магазині можу купити речі і собі, і чоловікові, і дітям.

Аліна Косичкіна і Дмитро Заходякін

Про сімейні традиції: більшість традицій у нас пов'язані з їжею. Ми намагаємося вечеряти разом 5 днів на тиждень, причому до деяких днів у нас прив'язані певні страви. Наприклад, щочетверга у нас День пасти, а у неділі ми обов'язково їмо млинці. До речі, День пасти ми з Дімою придумали ще 6 років тому і з тих пір його не порушуємо.

Аліна Косичкіна, Дмитро Заходякін і Агата
Всі образи: Polo Ralph Lauren

Про щастя: я просто обожнюю подорожувати з нашою Агатою. Кожна поїздка з нею наповнює нас і розвиває її. Завжди повертаємося іншими людьми, стаємо натхненними і навіть сентиментальними, як бабуся і дідусь. Агата ж під час таких подорожей сильно дорослішає, наче відразу на рік.

Чого слід навчити свою дитину: головне – легко ставитися до труднощів. Вважаємо, що цю здатність повинні видавати при виписці з пологового будинку. Навчити її говорити в кінці дня "Спасибі" за 5 речей, які з нею відбулися. Ну, і гарно одягатися – це вміння не раз допоможе в житті.

Про сімейний стиль: ми з Дімою часто одягалися однаково до народження Агати, а з її появою ця гра стала ще цікавішою. Раніше я придумувала, який вигляд матиму, і під себе підбирала одяг Дімі. Зараз все крутиться навколо Агати: вона точно знає, що хоче, а ми вже підлаштовуємось під неї. Образ від Polo Ralph Lauren для зйомки їй теж сподобався.

Магазини Polo Ralph Lauren:

Ocean Plaza, вул. Антоновича, 176, т. 044 501 81 00

Gulliver, пл. Спортивна, 1-А, т. 044 501 81 10

SkyMall, пр. Генерала Ватутіна, 2-Т, т. 044 501 81 20

Дитячий корнер у ЦУМі, вул. Хрещатик, 38, т. 044 501 81 30

Instagram: @kameronfashion

Фото: Lesha Lich

Стиль: Sveta Manoukyan

Одяг: Polo Ralph Lauren

Макіяж і зачіска: Vitalia

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Локація:Ресторан "Маячок"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.