До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дослідження безтурботності: колекція Michael Kors Collection весна-літо 2021

Після завершення головних Тижнів моди американський бренд Michael Kors Collection показав нову колекцію весна-літо 2021. Раніше дизайнер заявив, що цього року пропустить нью-йоркський Тиждень моди у вересні на користь віртуального шоу. Також Майкл Корс оголосив про новий вектор розвитку компанії — тепер замість традиційних чотирьох показів, бренд випускатиме дві колекції на рік — одну для сезону осінь-зима й іншу для сезону весна-літо. Дизайнер дотримав свого слова. 15 жовтня бренд продемонстрував семихвилинний документальний ролик, присвячений любові дизайнера до Нью-Йорка, а також шоу, організоване в громадському саду Restoration Project у Бронксі.

Michael Kors Collection

Локацією для шоу Корс вибрав саме сад, щоб у такий спосіб утілити своє відкриття під час локдауну "природи й відродження через призму міста". Він гуляв, і порожнеча вулиць відвертала його увагу від асфальту й архітектури на користь елементів природи — клумб з тюльпанами у вікнах, пишноти Central Park, а також краєвидів на річку. Він зробив шоу у відповідь на своє відкриття. Але це не квіткове свято, а радше навпаки. Нова колекція — своєрідне дослідження безтурботності, одяг, який не набридатиме власникові. Майкл Корс зазначив, що хотів створити речі, які будуть актуальні як тепер, так і через 10 років.

Реклама
Michael Kors Collection
Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Що стосується найновішої колекції весна-літо 2021, то Корс назвав її зміцненням довіри. "Ви вдягаєте ці речі, і це змушує вас почуватися краще", — сказав дизайнер. Корс ніколи не створював химерного й надміру хитромудрого одягу. Зайвий декор і велика кількість аксесуарів ніколи не були серед улюблених стилістичних прийомів дизайнера. Що він справді хотів підкреслити в цій колекції, так це простоту й чистоту: він зробив ставку на мінімалізм, лаконічні силуети й монохромні образи природних відтінків. Доповненням до образів слугували лише плетені босоніжки, сандалі на пласкому ходу й зрідка сумки.

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Попри багатошарові силуети, всі образи мали легкий і невимушений вигляд. У колекції з’явилося безліч асиметричних трикотажних виробів, спідниць із заходом подібних до парео, привабливих подовжених сорочок у дуеті з короткими жилетами, а також легких суконь з органічного крепдешину. Були й брючні костюми, переважно розслабленого крою, окрім кількох, туго підперезаних ременями. Один з брючних костюмів був виготовлений у мінімалістичному стилі й білій колірній гамі — Корс сказав, що він запропонував цей образ одній зі своїх клієнток у день її весілля, і вона погодилася з ним.

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Хоч колекція була монохромною й стриманою, вона не здавалася прісною, нудною й позбавленою свята. Мінісукню, вишиту крихітними намистинками, було змодельовано за зразком сукні, яка красувалася на вечірці в 1991 році. Корс показав елегантні сукні з драпіруванням, вишукане вбрання брунатних відтінків з плетеними деталями в грецькому стилі, а також кілька суконь з лелітками для гучних вечірок.

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.