До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Парижі: нові колекції Mugler і Maison Margiela

Тиждень моди в Парижі – головна подія в модному календарі. У цьому огляді розповідаємо, що в межах заходу продемонстрували контроверсійні лейбли – Mugler і Maison Margiela.

Mugler

Час роботи Кейсі Кадволладера у Mugler припав на хвилю захоплення вінтажними роботами засновника бренду Тьєррі Мюґлера. Для покоління худі і легінсів перебільшені пропорції Mugler і викривлений гламур мають незвичний і дуже привабливий вигляд. Здається, що Кадволладер це чітко розуміє, тому в колекції весна-літо 2020 щосили експериментує зі спадщиною дизайнера.

Реклама
Mugler весна-літо 2020
Mugler весна-літо 2020

Незважаючи на вплив майстра, в новій колекції Mugler добре видно авторський почерк Кадволладера. Дизайнер віртуозно заграє з пошиттям та силуетами, так представляє збільшені пропорції жакетів, згладжує лінії драпуванням і оборками, додає сексуальності фактурами і деталями. Але головне – Кейсі демонструє, що кожна річ матиме однаково гарний вигляд на всіх типах тіла, і що в Mugler кожен може знайти щось для себе.

Mugler весна-літо 2020
Mugler весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Mugler весна-літо 2020.

Maison Margiela

Важливо пам'ятати, що Джон Гальяно – британець, який живе у Франції. Як і багато його дизайнерів-співвітчизників, він гостро реагує на Brexit. Так, у колекції Maison Margiela весна-літо 2020 він звертається до свободи, "того, за що боролися на війні". Нова лінія "салютує" звичайним юнакам і дівчатам – медсестрам і льотчикам, солдатам і морякам, – які спільними силами здобули перемогу над нацизмом.

Maison Margiela весна-літо 2020
Maison Margiela весна-літо 2020

У прес-релізі Гальяно описує колекцію, як "повагу до уроків історії й того, чого нас вчили". На подіумі можна було побачити медсестру в темно-синьому саржевому плащі, білих лікарняних рукавах і сірій спідниці-олівці або дівчину в чорній сукні з покритим вуаллю капелюхом, схожим на атрибут члена Руху опору.

Maison Margiela весна-літо 2020
Maison Margiela весна-літо 2020

Гальяно звернувся до вивчення феномену уніформи – досконалого одягу, створеного за останніми новинками технологій. Таке рішення тільки підкреслює прагнення індустрії пропонувати одяг з вмістом і цінністю. Він показав, що він кравець, який знає свою справу найкраще: чи то двобортний піджак з короткими рукавами, "старомодний" костюм, чи плісировані штани. Також дизайнер представив кілька варіацій макінтоша – непідвладної часу класики. Гальяно – майстер історичної реінтерпретації. Хоч дизайнер не звертався до таких мотивів довгий час, йому вдалося зосередитися на реальному одязі після тривалого набігу на більш експериментальну територію.

Переглянути всю колекцію Maison Margiela весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.