До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Парижі: колекції Schiaparelli і Thom Browne осінь-зима 2021/22

Ми й далі розповідаємо про найцікавіші покази Тижня моди в Парижі. Попри те, що багато які з них пройшли віртуально, дизайнери виклалися повністю. У нашому новому огляді — колекції Schiaparelli і Thom Browne сезону осінь-зима 2021/22.

Schiaparelli

Деніел Розберрі, який очолює креативну команду Schiaparelli майже два роки, не припиняє експериментувати зі спадщиною Ельзи Скіапареллі й робить це досить сміливо. Сам дизайнер багато розповідає про внутрішню свободу, яка дає змогу художнику творити й не озиратися на світ навколо. Так у 1930-х робила синьйора Скіапареллі, і так сьогодні намагається робити він. Важливу роль у цьому відіграла й Леді Ґаґа, яка вибрала сукню Schiaparelli з величезним голубом для виступу на інавгурації президента США Джо Байдена. Всього один вихід відкрив спадщину марки всьому світу й Деніел Розберрі готовий до цього як ніколи.

Реклама
Schiaparelli осінь-зима 2021/22
Schiaparelli осінь-зима 2021/22

У новій осінньо-зимової колекції дизайнер продовжує грати із частинами жіночого тіла, роблячи це підкреслено сміливо, а незвичні прикраси у нього виходять на перший план. Цього разу головним предметом його дослідження стали жіночі груди. Зону декольте він підкреслив незвичним кроєм або металевим декором як на акуратних білих пальтах і твідових жакетах, так і на більш повсякденному трикотажі. Також Розберрі ненудно обіграв тему замків і ключів, які мали абсолютно органічний вигляд і на формальному одязі, що розкриває всю майстерність крою та форми, і на образах, які відсилають до вуличної культури. Джинсові комбінезони, безрозмірні шакети й легінси ми точно ще побачимо на найзухваліших дівчатах цієї планети.

Schiaparelli осінь-зима 2021/22
Schiaparelli осінь-зима 2021/22
Schiaparelli осінь-зима 2021/22
Thom Browne

Том Браун — ще один дизайнер, який не боїться бути незрозумілим або незручним. Від колекції до колекції він просуває свої ідеї, а йти за ними чи ні кожен вирішує сам. У колекції осінь-зима 2021/22 американський дизайнер і далі демонструє, що офісний одяг може бути іронічним, а просту чорну краватку легко перетворити на головну деталь модного образу.

Thom Browne осінь-зима 2021/22
Thom Browne осінь-зима 2021/22

У новому сезоні силуети Thom Browne стають ще вужчими й формальнішими. Дизайнер не обіцяє нам комфорту й розслаблення, до яких усі звикли за останній рік, натомість пропонує зануритися в новий світ, де навіть класичний піджак стає цікавим і ненудним. Серед джерел його натхнення цього разу — Олімпійські ігри, новий формалізм і монохромність, завдяки яким строгий жакет з підкресленою талією поєднується з пишною спідницею з технологічної тканини, а корсет абсолютно не сперечається зі стьобаними фактурами. На особливу увагу в цій колекції заслуговує крій — не завжди очевидний і складний. Наприклад, на створення бальної спідниці на взірець багатошарових пуховиків знадобилося понад 100 елементів, а тренч, зокрема, складається з 209 деталей.

Thom Browne осінь-зима 2021/22
Thom Browne осінь-зима 2021/22
Thom Browne осінь-зима 2021/22

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.