До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Парижі: Balenciaga, Comme des Garçons і Haider Ackermann

Вбрання священників Balenciaga, одяг з потойбічного світу Comme des Garçons і романтика Haider Ackermann — розповідаємо, що дизайнери представили в нових колекціях на Тижні моди в Парижі.

Balenciaga

Чорний колір переживає відродження: його зв’язок з мінімалізмом і класицизмом відіграє головну роль цього сезону. Демна Гвасалія активно використав його, створивши парад убрання священників і черниць з їхньою "релігійною чистотою, мінімалізмом, строгістю". Ці ідеї виникли у нього зі спогадів про православну церкву в Грузії та з огляду на іспанське католицьке походження Крістобаля Баленсіаги. "Я ходив до церкви сповідатися щосуботи. Тоді я пам’ятаю, як дивився на всіх цих молодих священників і ченців, носив цей довгий одяг і думав: „Як гарно"!". Однак найбільше Гвасалія хоче змінити ставлення до чоловічого одягу: "Чому священникам можна носити максіспідниці, а звичайним чоловікам ні?". У роздумах про обмеження, правила й належність він і створив нову колекцію.

Реклама

Подивитися всю колекцію Balenciaga осінь-зима 2020/2021.

Comme des Garçons

20 образів, які Рей Кавакубо представила для сезону осінь-зима 2020/2021, наштовхують на думку про те, що вона прагнула зробити дизайн для якогось постсвітового стану. Шоу Кавакубо — це завжди своєрідне випробування на здатність уявляти речі. Завжди здавалося, що головна мета дизайнерки —подивувати глядача, увести його в постусвідомлений стан. І під час цього шоу вона нарешті в цьому зізналася: "І далі працюю як вічний футурист, я працюю зі світу Comme des Garçons".

Подивитися всю колекцію Comme des Garçons осінь-зима 2020/2021.

Haider Ackermann

Хайдер Акерманн досяг, можливо, піка своєї творчості. Колекція сезону була багата на світлі відтінки, розкішні тканини й вишукані силуети. У новому сезоні дизайнер представив свій погляд на романтику й чуттєвість. Довгі й стрункі пальта були прикрашені серіями майстерних композицій. Штани для жінок і чоловіків, за рідкісними винятками, часто були обтягнені шкірою. Це шоу було ретельно підібраним мікстейпом усіх речей-пристрастей Акерманна й водночас любовним листом до його шанувальників і вишуканим ходом проти будь-якої агностики без смаку.

Подивитися всю колекцію Haider Ackermann осінь-зима 2020/2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.