До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Нью-Йорку: Helmut Lang, Proenza Schouler і Zimmermann

Повернення Helmut Lang, трансформація Proenza Schouler і шпигунські ігри Zimmermann – Vogue UA розповідає про найцікавіші покази на Тижні моди в Нью-Йорку.

Proenza Schouler осінь-зима 2019/2020
Helmut Lang

Минуло півтора року з тих пір, як бренд Helmut Lang влаштовував показ у межах Тижня моди у Нью-Йорку. Над новою колекцією працював дует Марка Говарда Томаса і Томаса Коусона, який замінив Шейна Олівера. Томас – креативний директор чоловічого та жіночого одягу в Helmut Lang, з досвідом роботи в Joseph, Givenchy і Neil Barrett; Коусон – експерт по деніму, який очолював Calvin Klein Jeans під керівництвом знаменитого фаната Helmut Lang, Рафа Сімонса.

Реклама
Helmut Lang осінь-зима 2019/2020
Helmut Lang осінь-зима 2019/2020

Обидва хлопці досить дорослі, щоб пам'ятати 1990-і роки, коли Гельмут Ланг був одним з визначальних голосів моди, а їх нова колекція Langian – надзвичайна суміш бездоганного пошиття, жорсткого деніму, об'ємних суконь і приталених парок. Вони представили образи, які, здавалося, вирвані з колекцій самого Гельмута: гладкі двошарові майки в комбінації зі смокінговими штанами, біла парка на білій сорочці і білих штанах, пальто кромбі. У Томаса і Коусона – неймовірні здібності відтворювати речі з колекцій, яким вже два десятиліття, і надавати їм ультрасучасний вигляд.

Helmut Lang осінь-зима 2019/2020
Proenza Schouler

Дует Proenza Schouler, Лазаро Ернандес і Джек Маккалоу, перебуває на етапі власної трансформації. Поки нове покоління дизайнерів з нестандартними підходами до сталого розвитку, всеосяжним підходом до кастингу і вродженою зухвалістю, яка виникає через недосвідченість, експериментує з дизайном, Proenza Schouler – це вже істеблішмент, і їх повернення в Нью-Йорк з новою колекцією тільки і довело це.

Proenza Schouler осінь-зима 2019/2020
Proenza Schouler осінь-зима 2019/2020

Нова колекція Proenza Schouler зосереджена на кравецькій справі. Сіра клітинка "Принц Уельський", молескін кольору буйволової шкіри, матеріалу, який раптово з'являється всюди, чоловічі пропорції, деконструйований трикотаж під костюмами – плід експерименту дизайнерів. Ернандес і Маккалоу також відродили силует плісированої сукні, який в минулому був для них досить успішним. У цій колекції вони інтерпретували його в трикотажі і додали деталь у вигляді пояса під бюстом. Також в колекції багато речей-гібридів, наприклад, тренч в комбінації з байкерським жилетом, або шарфи, що переходять у комірці макінтошів. Схоже, у Proenza Schouler знайшли ще один спосіб закріпити за собою статус універсально-унікального бренду.

Proenza Schouler осінь-зима 2019/2020
Zimmermann

Нову колекцію Ніккі Ціммерманн присвятила привабливості жіночого шпигунства. Дизайнер надихалася історією Ненсі Вейк – британської шпигунки, що діяла під час Другої світової війни, відомої як "біла миша", завдяки тому, що її не могли піймати.

Zimmermann осінь-зима 2019/2020

Як пояснила Ціммерманн, вона була натхненна історією Вейк, тому що їй "сподобалася ідея такої жіночної, вмілої і самовідданої фігури-жінки, яка допомагала людям у найскрутніших обставинах". Її колекція послужила сучасним переказом життя Вейк через одяг, в якому дизайнер її уявляла сьогодні. Красиві, м'які шкіряні плащі в парі з берцями були найбільш очевидними з готових до шпигунського завдання речей, як і куртки-бомбери. Поєднання трикотажної міні-сукні з повітряними рукавами і чобітьми до коліна також здавалося сексуальним поклоном загадковій жінці, як і бургундова шкіряна спідниця-міді і комбінезон з рум'яним поясом. Цей сезон допоміг Ціммерманн показати свої можливості. Більше трикотажу, більше силуетів, більше текстури і більше принтів – в кінці кінців, Вейк була хамелеоном, і Ціммерманн розуміє, що в наші дні багато жінок хочуть почуватися так само.

Zimmermann осінь-зима 2019/2020
Zimmermann осінь-зима 2019/2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.