До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

RITO присвятили нову колекцію творчості Анатолія Криволапа

Український бренд трикотажу RITO представляє нову колекцію з назви "Метафізика чистого кольору". Продовжуючи працювати з темою мистецтва, осінню лінійку бренд присвятив творчості одного з найвідоміших українських художників сучасності — Анатолія Криволапа.

Реклама

Прості форми та фірмове поєднання синього і червоного знайшли своє відображення в трикотажних брючних костюмах та сукнях, затишних кардиганах і жилетках, пальтах та светрах з теплої пряжі мериноса. Не забули й про білий колір — символ чистого полотна, з якого починається будь-яка робота митця. "Це наш спосіб популяризувати сучасну українську культуру. Створювати не просто одяг, а речі з історією. Я надзвичайно щаслива, що ідея колаборації моди та живопису відгукнулась пану Анатолію. Не буде перебільшенням сказати, що кожен предмет з цієї колекції — витвір мистецтва", — коментує Тетяна Абрамова, засновниця та CEO RITO Group.

Особливої уваги заслуговує светр, в якому завдяки складній техніці в’язки кобальтовий синій плавно переходить у багряний — це відсилання до відомої роботи Криволапа "Степ". "Саме ці кольори та їхнє поєднання були приводом звернутись до творчості Анатолія Криволапа. Палітра його робіт унікальна. Вражаючий червоний, синій, жовтий, пурпуровий — і одночасно такий затишний, зрозумілий сюжет. Я запам’ятала фразу пана Анатолія: "Кольорові сполучення — це нервові клітини, які створюють відчуття". Саме це відчуття я намагалася втілити в колекції осінь-зима 2023/2024", — коментує дизайнерка бренду RITO Альона Пікуль.

Знімання кампейну проходили в майстерні Анатолія Криволапа на Андріївському узвозі. На фото авторства Дениса Манохи модель в речах RITO ніби розчиняється в інтер’єрах студії та стає продовженням картин художника.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.