До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

"Коріння міцні, гілки вільні" — нова колекція GUNIA Project з нагоди Дня Незалежності

Український бренд GUNIA Project презентує нову колекцію INDEPENDENCE з нагоди Дня Незалежності. Знаковим елементом колекції став дуб, що здавна використовувався в українській обрядовості як ознака могутності та мудрості.

Реклама

Дуб з'являвся у ритуалах та іграх, зокрема на Зелені свята. У весільній пісенній традиції він уособлював образ молодого козака, а також був символом довголіття, здоров'я та щасливого подружнього життя. Сама форма жолудя натхнена прикрасами кочових скіфів та втілює ідею української сили, що коріниться глибоко в минулому.

Відзначаючи День Незалежності України, колекція прагне закарбувати це відчуття та пронести його у повсякдення. Для виготовлення підвісок-жолудів GUNIA Project вперше застосовують кольорову емаль, поєднану з дорогоцінними металами.

До колекції увійшли жіночі та чоловічі вишиті сорочки, сукня, а також аксесуари й прикраси: шовкові хустки, плетені крайки з помпонами ручної роботи, гердани з бісеру, кольє та ланцюжки. Традиційно, бренд обирає наївну стилістику, комбінуючи стриману палітру зі жвавими акцентними кольорами. Дизайн оздоблення спирається на флористичні й анімалістичні мотиви вишитих рушників Наддніпрянщини, Київщини та Сумщини XVIII-XX століть та вишивки козацької старшини XVII-XVIII століть. Осмислені в перспективі сучасної естетики, вони складаються в нові композиції та водночас зберігають свою первозданність. Маленькі жолуді стають нагадуванням про нашу могутність та силу відстоювати незалежність.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.