До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Капсульна колекція IENKI IENKI і Нікіти Кравцова

IENKI IENKI спільно з українським художником та ілюстратором Нікітою Кравцовим розробили принти для пуховиків, в основі яких – історія кохання Єті до незнайомки. Для підтримки колаборації створений відеоролик, над яким Нікіта працював спільно з Юрою Хусточкою.

Робота над принтом стала другою співпрацею IENKI IENKI з українським художником. "Після вдалої колаборації минулого року з Машею Шубіною мені захотілося в цьому сезоні зробити принт вже для колекції. Вибір припав на Кравцова швидко. По-перше, я давно люблю роботи Нікіти, а, по-друге, його техніка ідеально підходила для завдання – обіграти нашу нову тканину Paper Cotton і досягти від принта ефекту малюнків на папері", – прокоментував колаборацію засновник і креативний директор IENKI IENKI, Діма Євенко.

Реклама

"Ми довго думали з Дімою, хто може бути головним героєм принта. Це мав бути хтось, хто асоціювався б з холодом і снігом, і личив бренду за настроєм. Сніговик вже був, пінгвін дещо тривіальний, – описує принт Нікіта Кравцов. – У результаті ми знайшли ідеальне, як нам здається, рішення – Єті, який має такий вигляд, ніби на нього вже одягнений пуховик". Центральною історією принта став сасквоч, який закохується на гірськолижному курорті в дівчину і викрадає її. Крім головних персонажів – Єті і блондинки – окремими елементами фігурують малюнки, що доповнюють розповідь: коктейлі, жіноча нижня білизна, лижі, черевики, шкарпетки, ковзани, лижний пагорб.

На підтримку принта також створили колажний відеоролик. "Було завдання задіяти всі елементи принта, зробити їх частиною загального сюжету. Наша історія "любові" трохи нагадує історію Кінг-Конга, тільки в дусі французьких романтичних комедій 70-80 рр. Для певних сцен я навмисно використовував вирізки зі старих журналів: так у відео з'явилися чорно-білий підйомник, яким підіймаються лижники, ліс", – пояснює створення ролика Кравцов. – "Саме створення такої стоп-моушн анімації досить часомістке.

У кожній секунді близько 12 малюнків, тому спершу я малював кожен кадр, персонажів і фони, а потім цілодобово рухав їх і сканував". Крім Нікіти над роликом працював український музикант, бас-гітарист групи "Esthetic Education" і колишній учасник групи "Океан Ельзи", Юрій Хусточка. Юра відповідав за музичний супровід відео. "Ми давно знайомі з Нікітою, неодноразово працювали разом, і у нас з ним повне взаєморозуміння. Свою частину роботи я виконував вже після того, як весь ролик був змонтований. У подібних відео картинка передає інформацію. Музика ж задає настрій", – доповнив співпрацю Хусточка.

<b>енки</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.