До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Камера, мотор: колекція Chanel весна-літо 2021

Асоціювання колекції Chanel весна-літо 2021 з кінематографом вгадувалося з перших кадрів анонсу шоу. Назву бренду, написану величезними літерами, розмістили на пагорбі на взірець напису Hollywood у Лос-Анджелесі. Однак Віржині Віар зазначила, що історія радше буде не про кіно загалом, а про акторок, життя яких сьогодні — це не тільки червоні доріжки й презентації, а й походи за кавою, прогулянки з улюбленими тваринами й сила-силенна щоденних справ.

Chanel весна-літо 2021

Саме такий гардероб, пристосований для буднів, але водночас харизматичний і незабутній, і представила Віар на подіумі. Звісно, все в неї було приправлено впізнаваними кодами Chanel — куртки з підкресленою лінією плеча в стилі 1980-х у неї виготовлені з твіду, обтислі боді з еластичного джерсі прикрашають улюблені всіма пояси-ланцюжки, а на яскраво-рожевих кардиганах, природно, розцвіли камелії. Загальна кінематографічна тематика також прочитувалася в речах колекції, адже світ кіно й Chanel давно пов’язані одне з одним. Чорно-білі принти на сукнях — як згадка про чб-картинку часів Коко Шанель, а футболки із цифрами 5 — як відсилання до популярного раніше зворотного відліку перед показом фільму.

Реклама
Chanel весна-літо 2021
Chanel весна-літо 2021
Chanel весна-літо 2021
Chanel весна-літо 2021
Chanel весна-літо 2021

Це шоу мало ще один підтекст — 1 жовтня в Парижі відкрилася масштабна виставка Chanel, на якій, зокрема, представили костюми, які бренд створював для видатних актрис XX століття. Один з найяскравіших виявів бренду на великому екрані — це образ Ромі Шнайдер у фільмі "Бокаччо-70". По суті, Коко Шанель тут зобразила себе й власне розуміння стилю. Також вбрання бренду у звичайному житті охоче носили Грейс Келлі, Жанна Моро та багато інших, до яких сьогодні доєдналися Крістен Стюарт, Ганна Муглаліс і Маріон Котіяр, що засвідчує одне — покоління змінюються, а естетика Chanel залишається.

Chanel весна-літо 2021
Chanel весна-літо 2021
Chanel весна-літо 2021
Chanel весна-літо 2021

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.