До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: інтерв'ю з Джамбаттистою Валлі про нову колекцію для H&M

7 листопада в продаж надійде колекція Giambattista Valli x H&M, першу частину якої анонсували ще у травні. Шанувальники вже з нетерпінням чекають можливості приміряти фірмові сукні-тістечка, але італійський дизайнер підготував для них не лише вечірні вбрання, а й широку лінію одягу на кожен день, приправлену фірмовим романтизмом бренду. Vogue.ua розпитав Валлі про цю співпрацю.

Джамбаттиста Валлі
Про роботу над колекцією

Головним викликом для мене став пошук балансу між ДНК Giambattista Valli і вимогами світу мас-маркету. Команда H&M надала мені повну творчу свободу, але ми все одно працювали в дуже тісному контакті, адже вони великі професіонали своєї справи і завжди готові були прийти на допомогу. Як для жіночої частини колекції, так і для чоловічої, я підбирав ключові силуети, активно використовував кришталеву і квіткову вишивки, плісе з тюлю – все те, з чим асоціюється бренд.

Реклама
Кендалл Дженнер у рекламній кампанії Giambattista Valli x H&M

Мій творчий процес роботи над цією колаборацією нічим не відрізнявся від роботи над колекцією от-кутюр. Я малював ескізи, створював цілісну картинку і обмірковував всі деталі. Найскладніше було зробити вибір, що саме складе фінальну версію і в підсумку з'явиться в магазинах. Мені було важливо, щоб клієнт H&M точно вловив суть бренду, хоч тканини і технології адаптовані до нижчого цінового сегменту.

Про улюблену річ у колекції

Звучатиме неправдоподібно, але це дійсно так – я люблю всі речі в цій колекції, в кожну з них я вклав душу і буду щасливий їх побачити в різних куточках планети. Для мене це був неймовірний досвід, що дав змогу переосмислити власні архіви, подивитися на них по-іншому і подарувати їм нове життя.

Рекламна кампанія H&M x Giambattista Valli
Про чоловічу частину колекції

Чоловіча мода для мене все ще є незвіданою землею і над цією частиною колекції я працював з великим тремтінням. Насамперед я вирішив рухатися від зворотного – не демонструвати на дівчатах маскулінні речі, а нашу фірмову романтику адаптувати під чоловічий гардероб. Саме тому ключовим кольором у колекції став ніжно-рожевий. Навіть базова футболка у нас не біла, а рожева.

Чоловіча колекція H&M x Giambattista Valli

Чоловіча колекція дуже еклектична: тут тваринні принти сусідять з квітковими мотивами, панковий настрій не суперечить військовим деталям окремих речей. Свого героя я описую як богемного космополітичного мандрівника, який носить те, що залишило слід у його пам'яті під час мандрівок. А ще він трохи примхливий і ексцентричний, із задоволенням порушує усталені правила.

Про sustainable-принципи

Цією колекцією я хочу показати, що мас-маркет – це не завжди історія про одноразове використання речей. Під час роботи над образами я не керувався сезонними трендами, а робив одяг, що підкреслить індивідуальність його власника, займе гідне місце в гардеробі і тішитиме не один рік. Для мене це одна з основних sustainable-цілей сьогодні – показати всім, що одяг може і повинен служити довго.

Переглянути всю колекцію H&M x Giambattista Valli:

<b>GBV_H&M</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.