До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про першу колекцію художника Стерлінга Рубі

Стерлінг Рубі, безумовно, є одним з найчарівніших дизайнерів-дебютантів. Його перша колекція – вже видатного рівня. І це не дивно, якщо взяти до уваги, що у нього 33 роки досвіду в пошитті одягу (він вперше почав працювати зі швейною машинкою у віці 13 років) і до того ж він всесвітньо відомий сучасний художник-мільйонер з неймовірним естетичним каталогом, в якому можна копатися нескінченно.

S.R. Studio. LA. CA. Menswear весна-літо 2020

Вперше світу моди Стерлінга Рубі представив Раф Сімонс, з яким у підсумку вони стали друзями. Сімонс запрошував художника в різні проекти для Calvin Klein, а також і для роботи над колекціями власного бренду Raf Simons. У межах Pitti Uomo з потертого, знебарвленого і пофарбованого деніму Рубі нарешті створив свою власну лінію S.R.Studio. LA. CA. Рубі – маніяк, що мислить у надмасштабних форматах, і поряд з багатьма темами, взятими з його особистого життя, в силуетах нової колекції, звичайно ж, позначився вплив Сімонса, а також осмислений примітивізм Ріка Оуенса, особливо в напівтвердих пончо, зроблених з клаптиків змішаних матеріалів.

Реклама
S.R. Studio. LA. CA. Menswear весна-літо 2020

Велика частина колекції навіяна безпосередньо роботами каліфорнійської арт-студії Рубі. На принтованих сукнях і сорочках зображені свічки і сірники, сфотографовані дружиною Рубі, Мелані Шифф. Одна модель носила вінілову накидку з похмурою палітуркою книжки під назвою Hex, сюжет якої розвивається в Пенсильванії, місці, де художник колись ріс. Спогади з дитинства, ймовірно, також вплинули на сукні у стилі менонітів з вибіленого деніму. Рубіфіли, безсумнівно, побачать багато зв'язків між його художніми творами і першою колекцією одягу.

S.R. Studio. LA. CA. Menswear весна-літо 2020

Коли його запитали про різницю між створенням одягу і творів мистецтва, Рубі відповів: "Багато в чому, за межами логістики об'єднання колекції і предметів одягу – в тому вигляді, в якому її створюють, – я не бачу відмінностей від створення скульптури та живопису". Він додав, що робить предмети одягу, які носять: "Я вважаю це кориснішим. Мені подобається думати, що щось виходить у світ, рухається і є чимось, що люди бачать".

S.R. Studio. LA. CA. Menswear весна-літо 2020

І все ж, найяскравішим елементом був акт переходу прославленого сучасного художника у світ модного дизайну. Сам Рубі, схоже, щиро захоплений цим новим аспектом своєї роботи, і хто скаже, що його мода не буде настільки ж прибутковою, як його мистецтво?

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.