До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чим запам'ятався Тиждень високої моди в Парижі

Тиждень високої моди в Парижі добіг кінця — це були чотири дні, наповнені найшаленішими творчими фантазіями і високою майстерністю виконання. Кожен бренд постарався на славу, а ми зібрали найцікавіші моменти цього сезону.

На свіжому повітрі

Частина брендів вирішили вивести кутюр із задушливих залів на вулиці. На набережній Сени представили своє шоу Chanel, а модний Дім Valentino вибрав парк біля замку Шантії. Креативний директор бренду П'єрпаоло Піччолі хотів візуально втілити метафору звільнення від обмежень елітарного життя, обнесеного стіною, – Liberté, Egalité, Fraternité. Нагадаємо, що нещодавно на подіуми перетворилися деякі мости Парижа — під час шоу Louis Vuitton Menswear та Alaїa.

Реклама

Chanel Couture
Chanel Couture

Valentino Couture
Valentino Couture

Повернення на подіум

Цей кутюрний сезон запам'ятається поверненням зірок різних років. На шоу Schiaparelli уважні глядачі помітили Магдалену Фраковяк, яка чотири роки не виходила на подіум. Дівчина входить до рейтингу "Ікони" та "TOP50" впливового порталу models.com. А зіркою шоу Balenciaga стала 79-річна Деніел Славік, яка у кінці 1960-х встигла попрацювати ще з самим Крістобалем Баленсіагою.

Schiaparelli Couture
Schiaparelli Couture

Balenciaga Couture
Balenciaga Couture

Фейковий денім

Цього сезону дизайнери не раз показували джинси, але при найближчому розгляді це виявлялися не просто штани з деніму. Наприклад, креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія використав бавовну, яку вручну розписали олійними фарбами для отримання необхідного "джинсового" ефекту. Для цього команді знадобилося 220 годин. А шоу Valentino відкрили "джинси", які були повністю розшиті бісером. Відтінки були підібрані настільки органічно, десь імітуючи заломи, десь потертості, що відрізнити цей витвір від джинсів було майже неможливо.

Valentino Couture
Valentino Couture

Balenciaga Couture
Balenciaga Couture

Квіткова феєрія

Квіти — не нова тема для кутюру, але цього сезону вони справді були всюди. У соціальних мережах навіть жартували, чи хтось в команді Armani знає, скільки квітів було в них у колекції. На шоу Valentino квітів було не так багато, але справді визначних.

Armani Prive
Armani Prive

Valentino Couture
Valentino Couture

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.