До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сріблясті сумки — головні аксесуари сезону осінь-зима 2023/2024

Коли справа доходить до інвестування в класичну сумку, ми схильні думати про "безпечні" відтінки, такі як чорний, сірий і коричневий, і малоймовірно, що блискуча срібляста сумка здасться очевидним варіантом для аксесуара на щодень, але тренди сезону осінь-зима 2023/2024 суперечать цій теорії. Металік зʼявився на подіумах завдяки таким брендам, як Simone Rocha, Gucci, Paco Rabanne, Rodarte та Emilia Wickstead, і якщо металізований total look може здатися надмірним для деяких, використання цих відтінків в аксесуарах підходить для будь-кого.

Реклама

Правда, вже не вперше срібляста сумка — і, меншою мірою, золота — посідає одне з перших місць у списку найбільш затребуваних аксесуарів. Фактично, і минулої зими можна було побачити її всюди: від нарядів зірок вуличного стилю до поличок улюблених магазинів. Її повернення прийдешньої осені на подіуми змушує нас думати, що ми стикаємося з чимось більшим, ніж тренд, що швидко мине, і замислюватися про можливість того, що срібляста сумка стає негласною класикою. Причини? Її все більш поширена присутність у пропозиціях великих брендів класу люкс та універсальність — така ж нескінченна, як у і чорної чи червоної сумки.

Майбутнє, технології та антиутопічні ідеї є відправною точкою для цих блискучих аксесуарів. Своє походження цей потужний і унікальний тренд бере від сумки 1969-го від Rabanne, яка цього року відзначає своє 54-річчя. Її народження – хоча ультрасучасний дизайн цього аксесуара суперечить його віку — було натхнене кольчугою, яку носили французькі м’ясники. Виготовлена зі з’єднаних між собою металевих дисків у формі луски, модель Le69 була несхожою на жодну сумку, що коли-небудь бачили раніше. Невдовзі її взяли на озброєння такі знаменитості, як Франсуаза Арді та Бріжит Бардо. Логотипу не було, але він і не був потрібен — роботи Rabanne вже були досить впізнаваними. За часів правління брендом Жульєна Доссени сумка була перевидана через півстоліття після того, як вона вперше з’явилася на подіумі. Важкі сталеві диски були замінені легшими алюмінієвими, ретельно зібраними вручну, що зробило Le69 ще більш функціональним аксесуаром.

Rabanne
Rabanne

Acne Studios
Acne Studios

Включення металізованих відтінків у вуличний стиль відбувалося поступово. Ці тони все частіше розглядаються як повсякденний варіант, після того як було відкинуто помилкове уявлення про те, що їх важко поєднувати і що вони призначені лише для вечірок і нічних заходів. Однією з причин успіху сріблястої сумки є її здатність поєднуватися як з нейтральними, так і з іншими відтінками. Такі аксесуари римуються з металевими total look, але вони також є ідеальним союзником для базових нарядів. Золото ідеально підходить для одягу теплих тонів, тоді як срібло – для холодних. Тож радимо вже включити металеві сумки в свій капсульний гардероб сезону осінь-зима 2023/2024.

Coperni
Coperni

Courreges
Courreges

Текст: Vanessa Santos

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.