До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід головними аксесуарами сезону осінь-зима 2023/2024

Цього сезону всюдисуща естетика barbiecore відходить, звільняючи місце іншим пропозиціям. Мінімалізм 1990-х разом зі зростанням попиту на стилі old money і "тиха розкіш" відкривають дорогу аксесуарам, про які, здавалося б, світ моди давно забув. Vogue.ua підготував гід найбажанішими аксесуарами сезону осінь-зима 2023/2024, що підкреслять та прикрасять будь-який образ.

Рукавички

Gucci
Gucci

Реклама

Courreges
Courreges

Lanvin
Lanvin

Елегантність 1950-х знову з’являється у пропозиціях осінньо-зимового сезону у вигляді рукавичок у поєднанні з образами, натхненими тим часом. Серед цієї суміші варіантів варто виділити Courrèges, які віддають перевагу більш неформальному дизайну та прикрашають стриманий образ у темних тонах за допомогою рукавичок з ефектом шкіри. У випадку Gucci "зморшкувата" модель рукавичок поєднується з бра, виготовленим з бісеру та стекляруса, та довгою спідницею. Інші модні доми наважуються на більш яскраві кольори. Lanvin обирають зелений колір для монохромного образу, а MM6 Maison Margiela, зі свого боку, грають з trompe l'oeil у своїй пропозиції, яка обертається навколо оптичних ілюзій та джинсової тканини або її імітації.

Туфлі зі шкарпетками

Dior
Dior

Marc Jacobs
Marc Jacobs

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Народження цього тренду, на відміну від інших, відбулося у вуличному стилі, і великі подіуми це підтвердили. Так, шкарпетки зі взуттям переходять від категоричного "ні" до улюбленого поєднання тих, хто готовий на стилістичні експерименти. Ці аксесуари з’явилися навесні минулого року, щоб зарекомендувати себе як ще один стильний варіант. Відтоді, як ми побачили це поєднання у Miu Miu, Hermès та Jil Sander, інші бренди, як-от Marc Jacobs, Dior, Louis Vuitton та Bottega Veneta, приєднуються до цього тренду в новому сезоні. Спільним знаменником цих фірм класу "люкс" є поєднання шкарпеток із туфлями або навіть додавання їх безпосередньо в дизайн. Marc Jacobs поєднує білі шкарпетки з чорними гостроносими балетками, а також із легінсами з тюлю. Французький дім Dior римує шкарпетки зі знаменитими туфлями Мері Джейн, створюючи натхнені ностальгією образи, але зберігаючи вишуканість костюма-двійки. А Bottega Veneta, зі свого боку, безпосередньо поєднують шкарпетки зі взуттям, породжуючи аксесуари у вигляді в’язаних ботильйонів.

Ремені на будь-який одяг

Max Mara
Max Mara

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Hermes
Hermes

Ремені заполонили колекції осінь-зима 2023/2024. Від образів у стилі "нульових" до мінімалізму — вони будуть присутні всюди. Louis Vuitton, Hermés і Fear of God пропонують найбільш мінімалістичні версії та надягають їх на різноманітний одяг, зокрема на пальта, а французький дім Hermès римує їх із трикотажем, щоб підкреслити талію. Max Mara обирають максіремені, які схожі на корсет, створюючи дуже помітні талії, що нагадують New Look від Christian Dior.

Великі сережки

Alexander McQueen
Alexander McQueen

Schiaparelli
Schiaparelli

Y/Project
Y/Project

Від "менше — це більше" ми перейшли до "що більше, то краще" і перенесли це на тренди аксесуарів сезону осінь-зима 2023/2024. У колекції Alexander McQueen виділяється різна довжина сережок і, звичайно, їхній гігантський розмір. Schiaparelli, як і очікувалося, зберігають сюрреалізм бренду та продовжують впроваджувати його в аксесуари через асиметричні сережки з органічними формами. Гіперреалістична пропозиція Y/Proyect полягає у створенні сережок у формі рук і моделей із різними положеннями пальців.

Максісумки

Loewe
Loewe

Ferragamo
Ferragamo

Jil Sander
Jil Sander

Непропорційний розмір сумок заполонить цей сезон. Loewe представили надмірно збільшену версію своєї знаменитої сумки Puzzle. Jil Sander віддають перевагу тваринному принту та використовують його в максісумках, а Ferragamo та Fear of God, зі свого боку, обирають мінімалістичний дизайн у нейтральних кольорах, але, знову ж таки, розмір є головним героєм.

Перлинні намиста

Vivienne Westwood
Vivienne Westwood

Jacquemus
Jacquemus

Chanel
Chanel

Стиль Леді Ді є джерелом натхнення для найвпливовіших креативних директорів. Ця данина відчутна в перловому намисті з каменем у центрі від Jacquemus, з яким дефілювали численні моделі, серед них і Кендалл Дженнер. Ця коштовність, ідентична тій, яку неодноразово носила мати майбутнього короля Англії. Тенденція вгадалася і в класичному дизайні Vivienne Westwood з логотипом бренду у з'єднанні перлів. Chanel також додали в колекцію перлинні намиста, що нагадують культове кольє принцеси Діани.

Текст: Teresa Romero Martinez

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.