До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 модниць, які одягаються в стилі old money

Oldmoney, що в перекладі з англійської значить "старі гроші", — це стиль соціального класу найзаможніших людей XX століття, які успадкували свої статки від багатьох попередніх поколінь. Його прикмети — класичні позачасові силуети, натуральні й високоякісні тканини, нейтральні кольори, а також ігнорування кричущих логотипів, неонових кольорів і сезонних трендів. Ідеально зшиті брючні костюми, сорочки з класичними комірами, сукні простого крою, короткі тенісні спідниці, джемпер, накинутий на плечі, футболки поло, шовкові хустки, балетки, шкіряні лофери, золоті годинники — це все головні елементи естетики oldmoney. Цього сезону цей стиль знову надихає модниць у всьому світі вибирати стримані, вишукані і елегантні речі, які ідеально вписуються в концепцію капсульного гардероба. Vogue.ua зазирнув до акаунтівstreetstyle-інфлюєнсерів і зібрав 5 модниць, які транслюють естетику старих грошей.

Клер Роуз

Fashion-блогерка Клер Роуз, за якою в інстаграмі слідкує понад мільйон підписників, — найкращий приклад того, як інтегрувати стиль oldmoney у повсякденний гардероб. Комбінуйте широкі білі штани з бретонками вільного крою і брогами, одягайте трикотажні кардигани з лляними шортами і кросівками або з короткими спідницями плісе, лоферами і білими шкарпетками. Можна додати аксесуарів —протисонцеві окуляри, масивні сережки і класичні сумки.

Реклама

Келсі Мерріт

Одяг в стилі oldmoneyвідображає захоплення, властиві соціальному класу заможних людей. До цього списку належать теніс, гольф, яхтинг, кінний спорт тощо. Відповідно в гардеробі перші позиції займають футболки поло, лляні сорочки і шорти, мініспідниці зі складками, водолазки, елегантні жакети і високі чоботи. На перший погляд може здатися, що це консервативний і нудний стиль, але насправді за допомогою гри з різними фактурами і формами можна досягти неперевершеного результату. Гардероб модниці Келсі Мерріт доводить це якнайкраще.

Анук Ів

Модна блогерка з Німеччини АнукІв відома своєю любов’ю до мінімалізму й класичних поєднань. Основу її гардероба складають речі нейтральних відтінків і позачасових фасонів, що притаманно естетиці "старих грошей". "Менше значить краще" — ця фраза ідеально описує суть стилю oldmoney, який вміло транслює Анук у своєму гардеробі. Отже, все що потрібно, щоб скласти нескінченну кількість різних комбінацій на щодень — це придбати базові якісні речі, які добре будуть римуватися між собою. Дивіться, як це робить Анук.

Емілі Ліндмарк

Серед знаменитостей і королівських осіб, які неодноразово виходили у світ в образах в стилі oldmoney можна назвати Джекі Кеннеді Онассіс і принцесу Діана. Саме стиль цих жінок надихає сучасну модницю Емілі Ліндмарк в складанні свого гардероба. Її можна часто побачити в джинсових шортах, білих сорочках і балетках або в бретонках, широких штанах і брогах. Також модниця любить використовувати ще один стилістичний прийом, притаманний естетиці "старих грошей" — завʼязувати джемпер на плечах поверх сорочок, футболок чи жакетів.

Лея Сфез

Французький стиль часто перегукується з естетикою oldmoney, отже для паризької модниці Леї Сфез це легке завдання — відтворити модні поєднання, притаманні цьому стилю. Твідові жакети і джинси, лаконічні трикотажні сукні і туфлі на маленьких підборах, жилети у парі з сорочками, мініспідниці з балетками, футболки поло і шорти, бейсболки і жакети — все це Лея вміє носити краще за всіх.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.