До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Босоніжки Virgule — модне взуття цього сезону

Серед усіх босоніжок, які є трендовими цього сезону, версія на танкетці поступово знайшла собі місце в гардеробі модних дівчат, поки не зарекомендувала себе як одна з абсолютних ставок streetstyle-зірок. Дизайнери підтвердили повернення до босоніжок Virgule — з увігнутими підборами — вони красиві, ефектні та насамперед дуже зручні.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Реклама

Attico
Attico

Безліч брендів запропонували взуття, яке виділяється своєрідною танкеткою. Замість того, щоб спускатися до землі по прямій лінії, вона ковзає по звивистій кривій. Це ідея, яку можна було побачити у весняно-літніх колекціях багатьох дизайнерів. Наприклад, у мюлях від Bottega Veneta, а також у босоніжках від Attico. Marni представили більш геометричну модель — з округлою платформою, що робить взуття ще зручнішим, а Nº21 обіграли танкетку таким собі невидимим підбором.

Marni
Marni

No.21
No.21

Цей увігнутий дизайн має дуже специфічне походження: хоча історично він бере початок ще за часів Людовика XV, ця форма отримала своє відродження в 1960-х роках. Цією ідеєю ми завдячуємо дизайнеру Роджеру Вів’є: у 1963 році він представив туфлі, які перебільшували свій вигин і виверталися назовні. Мета полягала в тому, щоб імітувати розділовий знак коми, саме те поняття, яке дало взуттю його назву англійською (comma) і французькою (virgule). Це стало плодом тісної співпраці дизайнера з Dior: у 1962 році Вівʼє розробив слінгбеки із шовкової тафти з вишивкою шовковим ламе, які Марія Грація К’юрі оновила для своєї знакової моделі з логотипом.

Туфлі на підборах Virgule від Роджера Вів’є, схожі на ті, які він зробив для принцеси Сорайї (праворуч)
Туфлі на підборах Virgule від Роджера Вів’є, схожі на ті, які він зробив для принцеси Сорайї (праворуч)

Босоніжки Virgule, представлені Dior у 1968 році
Босоніжки Virgule, представлені Dior у 1968 році

Ще один бренд, що додав форму Virgule у свої модні покази, — Alexander McQueen. Британський дизайнер вельми старанно експериментував з різними видами взуття, і 2012 рік став тріумфальним: якщо фірма включила танкетку зі звивистими текстурами у свою весняно-літню пропозицію, то восени вона віддала перевагу босоніжкам без танкетки запаморочливої ​​висоти.

Alexander McQueen, весна-літо 2012
Alexander McQueen, весна-літо 2012

Alexander McQueen, осінь-зима 2012/2013
Alexander McQueen, осінь-зима 2012/2013

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.