До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві покажуть нову версію опери "Запорожець за Дунаєм"

21 червня в Києві відбудеться прем'єрний показ опери "Запорожець за Дунаєм" — однієї з найвідоміших українських оперних історій. Це постановка Львівської опери, для якої нову музичну редакцію відомої опери Гулака-Артемовського здійснили композитори Олександр і Дмитро Саратські.

Реклама

Нагадаємо, перший показ опери "Запорожець за Дунаєм" відбувся 1863 року в Петербурзі. Гулак-Артемовський виношував плани створення цієї опери кілька років. Фактично "Запорожець за Дунаєм" стала однією з перших оперних постановок за мотивами української історії. Події опери відбуваються у XVIII столітті, після знищення Запорозької Січі російськими військами, і зображують непросту долю козаків на Османщині, які більше за все прагнуть повернутися на батьківщину.

У постановці Оксани Тараненко образ українського козацтва врешті позбудеться столітніх стереотипних нашарувань, насильно навʼязаних московитами, розповідають у театрі. Козаки природно постануть могутньою, войовничою та волелюбною силою, що здатна протистояти будь-яким перешкодам та ворогам. І все заради здійснення найзаповітнішого бажання — повернення на українську землю та життя у вільній Україні.

Режисерка постановки — Оксана Тараненко, авторка костюмів — Людмила Нагорна, а сучасну хореографію для опери створив Олексій Бусько, в минулому — соліст театру "Київ Модерн-балет". Показ опери "Запорожець за Дунаєм" відбудеться 21 червня в Жовтневому палаці.

Фото: opera.lviv.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.