До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві покажуть мюзикл за романом Багряного "Тигролови"

В Національній оперетті поставили виставу за мотивами одного з найвідоміших українських романів ХХ століття — "Тигролови" Івана Багряного, — що розповідає про жахливі сталінські репресії 30-х років минулого століття. Сюжет Багряного втілено у форматі мюзиклу. Найближчий показ вистави відбудеться 6 липня.

Реклама

Нагадаємо, що Багряний видав "Тигроловів" 1944 року у львівському журналі "Вечірня година". Після цього роман вийшов англійською, іспанською, німецькою та викликав величезне захоплення в західних критиків. "Тигролови" називали справжнім гімном політичній свободі та хоробрості. Особлива важливість роману полягає в тому, що він натхнений подіями з життя автора: Багряний потрапив до ГУЛАГу, вибрався зі спецпотяга НКВС, що перевозив смертників ГУЛАГу до Сибіру, і жив у тайзі. А в рисах головного героя, сміливого, молодого політв’язня Григорія Многогрішного, нащадка українського гетьмана Дем’яна Многогрішного, який рятується, вистрибнувши з потяга, що слідує в Сибір, чимало особистісних якостей самого Івана Багряного.

У театрі розповідають: мюзикл "Тигролови" режисера Сергія Павлюка — це динамічна постановка із насиченою сюжетною лінією, де є любов, свобода та жага до життя. Одна з головних ідей вистави втілена у відомому рядку Багряного — "Сміливі завжди мають щастя", адже важливий посил, що здатний надихнути та спонукати до рішучих дій, особливо сьогодні, під час війни, у якій Україна захищає своє право на існування.

Найближчі покази вистави відбудуться 6 липня та 22 вересня.

Фото: Національна оперета України

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.