До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Києві покажуть легендарний мюзикл "Кабаре"

В Києві покажуть легендарний мюзикл "Кабаре", прем'єра якого відбулася в 1966 році на Бродвеї, витримала 1165 показів і отримала 8 статуеток престижної театральної премії "Тоні". За реалізацію цього амбітного проєкту в Україні взялися команда Молодого театру, хореографка Олена Коляденко та Freedom ballet.

Реклама

"Кабаре" — це складний багатовимірний твір, який не лише передає дух початку ХХ століття, а й порушує актуальні для нас питання. Події розгортаються в Берліні 1930-х, коли нацизм впевнено захоплює уми та серця німців, розчарованих Першою світовою війною. Це час переоцінки цінностей і "смерті Бога", сексуальної емансипації та світоглядної кризи. Чи не єдиним острівцем свободи стає Kit Kat Club, де гротеск і розпуста межують зі здоровим глуздом і справжніми почуттями. Вистава розповідає історію про пошук ідентичності та свого місця в світі, свободу і відповідальність, суспільство споживання та чутливість мистецтва до соціальних і політичних проблем. Але головне — це історія про людину, яка завжди є дійовою особою на світовій сцені. Під загрозою тоталітарних режимів вона постає перед низкою етичних виборів — ігнорувати зло чи боротися проти нього, захищати свої переконання чи поринути у власні ілюзії, думати самостійно чи віддатися на поталу ідеологіям та власним пристрастям.

"Кабаре" — світовий бестселер. За легкою, на перший погляд, формою ховається глибока історія, яка піднімає серйозні та актуальні соціальні питання, такі як зародження нацизму, побутовий антисемітизм, гомофобія, гендерна толерантність. "Беручися за цей проєкт, ми ставимо перед собою найскладніше завдання — психоемоційну реабілітацію наших співвітчизників. Ми хочемо хоча б на дві години вирвати наших глядачів з такої болючої травматичної сірості військового часу та занурити їх у яскраве радісне життя світу музики, танцю та глибокої драматичної історії, — розповідають у "Молодому театрі". — "Кабаре" — наймасштабніший та найскладніший проєкт Молодого за останні 11 років".

"Фантастичні актори, приголомшливий Freedom балет, живий звук, оркестр, складне виробництво, 37 людей на сцені, стільки ж за кулісами, надскладний технічний райдер. "Кабаре" — це можливість для кожного глядача стати частинкою багатомільйонного кола шанувальників цього світового шедевру," — коментує директор-художній керівник Молодого театру Андрій Білоус.

"Ця постановка для мене — це надзвичайно цікавий виклик як для режисерки. Це глибокий твір про людину та дилеми, з якими вона стикається впродовж життя. Кожний людський досвід унікальний, і кожен обирає власний шлях у цьому прекрасному та водночас жорстокому світі. Неважливо, народився ти сто років тому чи сьогодні. Що б я відчувала на місці головних героїв? Як би вчинила? Я постійно ставлю собі ці питання і, сподіваюся, глядачам відгукнеться моя відповідь", — розповідає режисерка "Кабаре" Олена Коляденко.

Окрему важливу роль у "Кабаре" відіграють костюми, над якими працює художниця Дарія Біла. На сцені глядач побачить 119 унікальних образів, створених для мюзиклу. "70% костюмів ми пошили зі старих речей Молодого театру, Freedom-балету, особистих речей Дмитра Коляденко, та навіть моїх власних! Всі вони були розрізані перешиті і перероблені вручну. Це костюми з історією і поважним досвідом, які ми повністю перешили і створили абсолютно нові речі. Так як це театральний костюм, мої образи фантазійні. В одному костюмі може бути декілька контрастних різних фактур. Багато уваги я приділяю деталям. Тут немає дрібниць, бо кожен елемент доповнює ціле. Велике значення має також колір. Я намагалася використовувати приглушені відтінки, але є декілька костюмів, у яких ми робимо ставку на кітч. А ще втілити цей немаленький задум мені допомогли українські бренди. Наприклад, у панчохах та поясах Shur Shur з’являється головна героїня та танцює весь Freedom-балет. А велику частину взуття спеціально для "Кабаре" виготовив бренд Kacharovska, також є речі від T.Mosca та FROLOV, — ділиться подробицями Біла. — У нас дуже багато деталей і складний крій костюмів, але це не просто заморочка заради заморочки — тема складна, тому й треба відповідні образи. Я хочу навіть за допомогою фактури тканини підкреслити характер. Наприклад, майже ніде в костюмах у нас немає блискавок — замість них шнуровка. Навіть одягати цей костюм складно, бо як актору, так і глядачу має бути відчутно, що це не щось швидке і поверхневе. Я намагаюся використовувати різні техніки крою, наприклад занижені талії, які були актуальні в той час. При цьому хочу підкреслити, що це не історичні костюми, а лише їх інтерпретація".

<b>"Кабаре" залаштунками</b>
За лаштунками мюзиклу "Кабаре"

Прем'єра вистави відбудеться 1, 2 та 3 грудня в Київському національному академічному Молодому театрі. Всього українська команда отримала ліцензію на 20 ексклюзивних прем’єрних показів у столиці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.