До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Києві стартував Гогольfest

9 вересня на ВДНГ стартував Гогольfest – один з найпопулярніших українських арт-фестивалів. Цілком імовірно, що десятий ювілейний Гогольfest може стати останнім – його засновник та ідеолог Влад Троїцький напередодні дав декілька інтерв'ю, в яких зізнався, що "команда фестивалю знаходиться у зоні тотального подвигу", а фінансування міста настільки невелике, що весь фестиваль грузне у боргах. Однак, перші дні роботи Гогольfestа показали, що програма фестивалю, який у цьому році проходить на двох майданчиках – ВДНГ і Довженко-центрі, цього разу дуже потужна. Програму на ВДНГ відкрило шоу "ДахиБрахи" Dreams off: магічний та медитативний музичний перформанс від найзнаменитішого у світі музичного гурту, який останніми роками простіше зустріти на фестивалях Glastonbury і Sziget, аніж в Україні.

Виступ гурту "ДахаБраха"
Перформанс "ДахиБрахи"

У цей же вечір на ВДНГ показали один з найбільш очікуваних перформансів фестивалю – A celebration Service на музику Мередіт Монк, авангардного композитора з Нью-Йорка, автора музики до фільмів Жана-Люка Годара та братів Коен. Це спектакль-ритуал, спектакль-молитва, в якому Мередіт Монк об'єднала співи з різних релігій. У Києві його представив вокальний ансамбль Alter Ratio, при цьому публіка сприйняла експеримент неоднозначно. Тим часом в арт-сквоті в Довженко-центрі експеримент "творили" художники. Будівлю колишньої мультиплікаційної студії "Борисфен" на території Довженко-центра віддали на розтерзання художникам. Понад місяць митці з України та Європи жили й працювали тут, перетворюючи будівлю радянської побудови на сквот: розписали її зовні, а кожну кімнату всередині заповнили інсталяціями й міні-перформансами. Вийшло чотири поверхи свободи і художньої анархії – арт-сквот вже встиг стати найбільш обговорюваною частиною програми фестивалю.

Реклама

<b>Гогольфест</b>

Гогольfest триватиме до 17 вересня: у програмі – французьке циркове шоу Terabak de Kyiv за участю театру Le Monfort та українського гурту Dakh daughters, опера-балет "Ковчег" за режисурою Влада Троїцького, ексклюзивна прем'єра фільму "Учень" Кирила Серебреннікова й багато іншого.

Фото: Марія Павлюк

Читайте також:

"ЦеШо": все про новий театральний проект Влада Троїцького

Спецпроект Vogue.ua и PinchukArtCentre: все о фотографе Николае Трохе

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.