До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Різдво на сцені: 5 іноземних онлайн-вистав для дітей і дорослих

Від "Різдвяної історії" і шекспірівських читань до наївних казок і ельфійських пригод. Vogue.ua зібрав найяскравіші онлайн-вистави, які сприятимуть святковому настрою навіть в умовах карантину.

Фрагмент вистави The Gruffalo. Photo: @tallstories
The Gruffalo

11—12 грудня

Реклама

Вистава для дітей за мотивами однойменної казки британської письменниці Джулії Дональдсон. У центрі сюжету миша, яка мандрує лісом і зустрічає на своєму шляху тварин, які прагнуть її з’їсти. Завдяки вродженій тямовитості й хитрості миша долає всі перешкоди, зустрічаючи наприкінці лісу страшного Груффало, з яким у неї відбувається цікавий діалог. За постанову цієї доброї й наївної дитячої казки взялася благодійна організація Tall Stories, і, попри досить очевидний сюжет, вистава має багато схвальних відгуків.

The Magic of Christmas

9—23 грудня

Чудова історія про те, як ельфи Гарі й Ларі втратили Північну зірку, а Санта вирушив на її пошуки, щоб врятувати Різдво. Театр Pitlochry Festival Theatre створив приємну можливість для "відвідування" вистави всією родиною: можна сплатити за квитки й дивитися виставу в будь-який час і будь-яку кількість разів до 23 грудня. Таке приємне маленьке диво в подарунок.

Ali The Magic Elf

16—25 грудня

Насичена зимовими чарами вистава розповідає про форс-мажор, що трапився на Північному полюсі: ельфи в паніці — жоден лист від дітей не дістав відповіді, а вже переддень Різдва. Ельф Алі не може змиритися з таким станом речей і поспішає на допомогу. Виставу британського театру Tron Theatre зроблено спеціально для онлайнового перегляду. Її можна переглянути безплатно.

Фрагмент вистави Ali the Magic Elf. Photo: @trontheatre
Festive Tales

19 грудня

RSC (Royal Shakespeare Company) представляє серію камерних за атмосферою зустрічей, щоб відчути дух Різдва навіть через екрани комп’ютерів. Онлайн-вечір Festive Tales представляє уривки з улюблених святкових пісень, колядок і п’єс, які так чи інакше пов’язані з творчістю Шекспіра.

A Christmas Carol

12—24 грудня

Ця різдвяна історія, відома всім як мультфільм, перетворилася на виставу завдяки креативникам незалежного лондонського театру The Old Vic. У ролі скнаристого й самотнього Скруджа постає Ендрю Лінкольн, разом з яким у виставі беруть участь такі талановиті актори, як Клайв Роу і Голда Рошовел (Golda Rosheuvel). Вартість квитка становить від 10 до 65 фунтів стерлінгів.

Фрагмент вистави A Christmas Carol. Photo: @oldvictheatre

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.