До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Косачка": у Києві покажуть виставу, що досліджує жіночу силу

3 грудня в Києві відбудеться прем’єра пластичної вистави "Косачка". Вона досліджує природу жіночої сили через танець, спів та музику.

Реклама

Назва вистави апелює до косачок — це воїтельки вільного жіночого племені, які, за легендою, жили на території сучасної України в I-III ст. до н. е. Косачки — українські амазонки, сильні та незалежні. За словами хореографки Галини Пехи, ця вистава також і про сьогодення — і натхнена, зокрема, прикладами жінок, які нині боронять українську землю.

Виставу створюють режисерка Юлія Лопата разом із командою сучасного танцю Procontemporary та хореографкою Галиною Пехою. Учасниць групи можна побачити у проєктах відомої танцювальної групи Apache Crew, кіно та кліпах українських та іноземних виконавців. "В Procontemporary ми постійно досліджуємо тему жіноцтва. Зараз це природа жінки в умовах і стані війни, — розповідає хореографка Юлія Лопата. — Мені важливо дослідити, хто така сильна жінка в контексті українського суспільства".

Костюми до "Косачки" створює художниця Ася Сутягіна, відома роботами над фільмами "Люксембург, Люксембург", "Додому", "Мої думки тихі". Над музикою працює композиторка Олена Шикіна та акторка, співачка й дослідниця української музики Соломія Кирилова, відома роллю у фільмі "Памфір".

Прем'єра вистави "Косачка" відбудеться 3 грудня в Київській опері.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.