До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 театральних прем'єр, які варто побачити в листопаді

"Найгарячіша" театральна вистава за мотивами поезії Стуса, "Хазяїн" у сучасному прочитанні Івана Уривського та українська версія популярної лондонської комедії "З цією виставою щось не так" список найцікавіших вистав листопада шукайте нижче.

"Пісні Полісся"

18 листопада, Малий театр

Реклама

"Пісня Полісся" — колоритний український горрор, який занурює в легенди самобутнього поліського краю. Це історія про "молодих прогресивних містянок, які тимчасово полишають кавʼярню третьої хвилі та "йдуть в народ" на пошуки скарбів декоративно-ужиткового мистецтва та власної ідентичності. Ця благородна ціль приводить їх у глибочінь Полісся… Та чи повірять місцеві жителі та духи в добрі наміри подорожніх? Цей край вміє боронити себе та випробовувати чужинців на щирість".

Вистава за популярною пʼєсою сучасної української драматургині Людмили Тимошенко. Режисер — Дмитро Весельський

"Люби мене не покинь"

19 листопада, театр "Золоті ворота"

"Люби мене не покинь" — це документальна вистава про мільйони українських жінок, які тепер обʼєднані спільним болем. Її героїня — квіткарка Катя, яка в березні 2022 року змушена покинути дім, залишивши в Києві сина — музиканта, який приймає рішення доєднатися до війська. Але він вже декілька днів не виходить на звʼязок… За словами драматургині Ольги Анненко, ця п'єса — колаж багатьох реальних історій, які трапилася з українськими матерями. Роль квіткаркі Каті грає українська акторка Віталіна Біблів.

У виставі використовуються відеофрагменти вибухів, звуки повітряної тривоги та документальні кадри, що можуть травмувати.

"Стусанина"

23 листопада, театр "Золоті ворота"

"Стусанина" — вистава на вірші Василя Стуса у виконанні восьми молодих українських акторів. "Ви захочете перечитати вірші Василя Стуса, бо актори розкажуть вам свої історії через його вірші у незвичайній формі", — так описують виставу її автори. "Стусанину" вже встигли подивитися глядачі в Тернополі, Львові, Миколаєвї, Кам'янець-Подільському — і вона отримала неофіційний статус "найгарячішої вистави театральної спільноти за віршами Василя Стуса".

"Звір"

24 листопада, Національний драматичний театр ім. Лесі Українки

"Ти — звір поміж людей чи людина поміж звірів?" — так звучить епіграф до цієї вистави. "Звір" — це історія про українського військового, який повернувся з війни до рідного міста, до коханої дружини. Але війна триває — на фронті, у голові й серці. Авторка п'єси — драматургиня родом із Запоріжжя Наталія Ігнатьєва, вистава створена в межах читок Української сучасної драматургії "Ukraine War Texts". Виставу поставив молодий український режисер та актор Данііл Примачов.

"З цією виставою щось не так"

25 листопада, Театр на Лівому березі

"З цією виставою щось не так" — україномовна версія популярної лондонської комедії "The Play That Goes Wrong", яка вже понад 10 років успішно йде на сцені Вест-Енда, на Бродвеї, а також у театрах у всьому світові. Всім знайома класична британська історія: у маєтку сталося вбивство, й інспектор займається цією справою, щоб знайти винуватця. Однак, коли цей сюжет передають схильним до нещасних випадків акторам драматичного гуртка Корнлі, усе, що може піти не так… йде не так! Реквізит не залишається на стінах, актори забувають свої репліки, навіть підлога сцени провалюється. Попри форс-мажор, герої цієї історії сповнені рішучості довести виставу до кінця.

Українська версія вистави створена спільно трьома театрами — Театр на лівому березі (Україна), Театр Дайлес (Латвія), Mischief (Велика Британія). У головних ролях — зіркові актори Андрій Ісаєнко, Ірина Ткаченко, Катерина Качан, Дмитро Олійник.

"Хазяїн"

26, 27, 28 листопада, Театр на Подолі

"Хто він сьогодні? Хазяїн. Тиран? Чи добрий ґазда, що дбає про бізнес, сім’ю й рідний край?" Іван Уривський, один з найяскравіших режисерів нового покоління, майстер сучасного прочитання класичних українських творів (саме він поставив "Конотопську відьму" в театрі Франка, квитки на яку не купити), працює над соціальною п'єсою Карпенка-Карого "Хазяїн" 1900 року створення. "Хазяїн" — гостра історія про сільського мільйонера Терентія Пузиря та його оточення, класика української драматургії, яка у прочитанні Уривського набуде неочікуваних сенсів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.