До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Катерина Кухар та Олександр Стоянов про фестиваль Ballet Open Space в Національній опері

З 16 до 19 жовтня у Національній опері відбудеться фестиваль Ballet Open Space. Його ініціатори – солісти театру Катерина Кухар та Олександр Стоянов, а серед учасників – артисти з міланського La Scala, паризької Opera Garnier і New York City Ballet. Гід фестивалем спеціально для Vogue.ua підготували Катерина Кухар та Олександр Стоянов.

Катерина Кухар і Олександр Стоянов
"Touch of illusion"
Сцена з вистави "Дотик ілюзій"

Катерина Кухар: "Постановку, яка відкриє фестиваль, вибирав Саша. Коли він радився зі мною з приводу цього балету, я з перших нот зрозуміла, що це бездоганний вибір. Я завжди мріяла танцювати під музику Сергія Рахманінова, а коли побачила хореографію Рікардо Амаранте, то сумнівів не залишалося. До спектаклю залучені близько 70 людей. Несподіване рішення – музиканти грають на сцені, для них будують спеціальну конструкцію. У глядача складатиметься враження, що оркестр розміщений всередині роялю. І музика звучатиме, ніби з-під кришки інструменту. У цієї вистави неймовірний склад артистів балету: всі 30 осіб, які в ньому беруть участь, – це найкращі артисти Національної опери України. У ньому танцюють провідні прем'єри, молоді та активні солісти і до того ж, пара прем'єрів з San Francisco Ballet. Це вперше в історії Національної опери України, коли глядач зможе побачити всіх солістів разом".

Реклама

Олександр Стоянов: "Я побачив Touch of illusion вперше в Астані, він зачепив мене хореографією, пластикою, світловими рішеннями. Україна має побачити такий балет. Touch of illusion дуже відповідає нашому часу".

16 жовтня

"Лісова пісня"
"Лісова пісня"

Катерина Кухар: "Мій улюблений український балет. Хореографія, костюми, декорації, музика Михайла Скорульського, весь балет пронизаний українським характером: під час роботи над музикою Скорульський присвятив велику увагу фольклору Волині. Ми з Олександром танцюємо головні партії; при цьому вперше в українському класичному спектаклі задіяні артисти з інших світових театрів – це Петра Конті і Еріс Нежа з міланської опери La Scala".

17 жовтня

"Children of the Night"
"Children of the Night"

Катерина Кухар: "Діти ночі" –сучасний український балет, який хореограф Олександр Абдукаримов створив спеціально для України. В його основі легенди про андрогінів, міфічних істот, які колись володіли двома парами рук та ніг, двома обличчями на одній голові, але за непокору Зевс їх розділив на дві частини чоловічу і жіночу. З тих пір кожна з цих частин змушена шукати свою половинку. Балет про спокуси і пристрасті, чоловіче та жіноче начало. Про те, як кохання може витримати будь-яке випробування".

Закриття фестивалю 19 жовтня гала за участю Петри Конті і Еріс Ніже (La Scala), Катерини Кухар і Олександра Стоянова (київська Національна опера України), Кер Жеремі-Лу (паризька Opera Garnier), Анни Софії Шеллер (New York City Ballet і San Francisco Ballet).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.