Вісім амплуа яєчні-бовтанки з усього світу
Яєчня – здорова, смачна і проста страва, яку готують всі. І в кожній країні є фірмовий рецепт, випробуваний роками і сімейними сніданками. Як готують бовтанку в Іспанії, Франції, Англії, США, Єгипті, Туреччині, Афганістані та Таїланді.
В окремій посудині збити яйця, додавши сіль і перець за смаком. На сковороді розігріти вершкове масло і, коли воно булькатиме, акуратно влити яйця. Постійно помішуючи, тримати яєчню на вогні до тих пір, поки вона не стане майже готовою. Потім вимкнути вогонь і залишити на гарячій сковороді до повної готовності.
Видалити кісточки з фініків і обсмажити м'якоть на вершковому маслі. Потім влити яйця і, помішуючи, приготувати бовтанку. Врівноважити медову солодкість фініків дрібно нарізаною зеленню петрушки і харіссом – гострою пастою з перцю чилі.
Розігріти на вершковому маслі подрібнений часник, а потім влити яйця. Додати анчоуси і копчену шинку.
Розігріти подрібнений часник на вершковому маслі, обсмажити грінки і викласти на блюдо. У сковороду вилити збиті яйця і додати чорізо і подрібнену цибулю. Приправити паприкою.
Розігріти на сковороді 50 г масла і змішати з 75 г борошна. Влити два яйця і приготувати бовтанку, наприкінці додати чайну ложку меду.
Для ароматної східної яєчні потрібно обсмажити яйця з нарізаними часточками томатів, подрібненою цибулею, кмином, коріандром і перцем чилі.
Збити яйця до легкої пінки і влити на сковороду з розігрітим маслом. Додати рибний соус, сік лайма, подрібнену цибулю і кукурудзяний крохмаль.
Приготувати бовтанку на маленькому вогні, постійно помішувати і потроху вливати вершки. Додати подрібнену цибулю.