До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три вишукані рецепти м'ясних страв із соусом, що готуються за 15 хвилин

У час постійних вимкнень електроенергії на приготування обіду чи вечері часто має вистачити 15 хвилин. Тому я хочу запропонувати три смачні м'ясні рецепти, які ви встигнете приготувати якнайшвидше, – каже кулінарна блогерка Анастасія Ворже. Витративши мінімум зусиль та енергії, ви отримаєте вишукану страву з соусом, яку оцінить вся сім’я. На гарнір відмінно підійдуть рис, тальятелле чи будь-які зелені овочі, які можна приготувати паралельно.

Анастасії Ворже 31 рік. Вона народилася й виросла у Києві, але з 15 років жила у різних куточках світу. У 2016 році вирішила поміняти кар’єру у фінансовому консалтингу на мрію професійно готувати ­та поїхала навчатися кулінарного мистецтва в Париж. Після навчання працювала в ресторані Odette з трьома зірками Мішлен в Сінгапурі. Кулінарний блог Анастасія почала вести під час пандемії, коли всі були в пошуках смачних домашніх рецептів. "Зараз я точно розумію, що знайшла своє призначення: робити життя приємнішим за допомогою простих і вишуканих рецептів", – каже Анастасія.

Реклама

ВІДБИВНІ З ІНДИЧКИ З БЕКОНОМ ТА БІЛИМ ВИНОМ

Цей рецепт натхнений італійськими saltimbocca alla romana, але в них використовують телятину та пармську шинку. Шавлія надає страві вишуканий аромат. Якщо вийде її купити – чудово! Якщо ж ні – не біда, страва і так буде дуже смачною. Saltimbocca в перекладі з італійської означає "ті, що стрибають до рота". Відбивні мають бути невеликими, щоб швидко просмажитись, та щоб їсти їх було легко.

Інгредієнти (на дві порції):

  • 2 відбивні з індички
  • 4 смужки бекону
  • 4 ч. ложки гірчиці
  • 4 листочки шавлії
  • 1/2 склянки сухого білого вина
  • шматочок вершкового масла

Рецепт:

  1. Індичку обсушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо відбивні розміром з половину долоні. Якщо потрібно, відбиваємо, щоб отримати шматок завтовшки 5 мм.
  2. Кожну відбивну змащуємо чайною ложкою гірчиці тільки з одного боку. Зверху кладемо смужку бекону так, щоб вона покрила собою відбивну. Потім викладаємо лист шавлії, закріплюємо його і бекон зубочисткою, як на фото.
  3. У великій сковороді на досить високому вогні розігріваємо трохи оливкової олії та вершкового масла. Коли олія почне спінюватися, кладемо відбивні беконом та шавлією донизу. Смажимо з одного боку 3–4 хвилини. Перчимо. Перевертаємо та смажимо з іншого боку ще 1 хвилину. Потім вливаємо вино та залишаємо відбивні готуватися в ньому 3 хвилини.
  4. Перекладаємо відбивні на тарілку. В пательню додаємо шматочок вершкового масла і даємо трохи загуснути соусу, що утворився. Поливаємо відбивні соусом і одразу подаємо.

ПІККАТА З ТЕЛЯТИНИ З ЛИМОНОМ ТА КАПЕРСАМИ

Відбивні з телятини, приготовлені в такий спосіб, називаються "пікката" (piccata). Страва родом з Італії, але дуже прийшлася до смаку і в США. Принцип страви в тому, що соус із кислинкою пом’якшує м’ясо і надає йому пікантності. В оригіналі використовують телятину, але курка чи індичка також підійдуть. Просто філе має бути тонким, щоб швидко просмажитись.

Інгредієнти (на дві порції):

    • ніжні телячі відбивні
    • 2 ст. ложки борошна
    • 50 мл білого вина
    • 1 ст. ложка каперсів
    • 1/2 лимона
    • 1 пучок петрушки
    • 30 г вершкового масла

    Рецепт:

    1. Телятину обсушуємо паперовим рушником. Якщо не впевнені в ніжності м’яса, краще його трохи відбити. Можна розрізати на менші шматки, як на фото. Солимо, перчимо і обвалюємо в борошні з обох боків. Одну чверть лимона ріжемо на тонкі скибочки, другу залишаємо для соку. Петрушку подрібнюємо.
    2. У пательні розігріваємо оливкову олію та трохи вершкового масла і обсмажуємо відбивні до рум’яності з кожного боку на сильному вогні – приблизно 3–4 хвилини загалом. Відкладаємо на тарілку.
    3. Зменшуємо вогонь і вливаємо в сковороду вино, вичавлюємо сік 1/4 лимона, додаємо каперси і шматочки лимона. Даємо соусу злегка випаритися, потім розчиняємо вершкове масло, що залишилося. Солимо і перчимо. Повертаємо відбивні в сковороду із соусом, щоб він їх огорнув. Посипаємо петрушкою та вимикаємо вогонь.

    СТЕЙКИ ЗІ СВИНИНИ З МЕДОМ ТА ГІРЧИЦЕЮ

    Пікантний кисло-солодкий соус ідеально підкреслює смак цього соковитого м’яса. Головний інгредієнт – діжонська зернова гірчиця, вона ніжніша за звичайну і чудово "звучить" в поєднанні з медом та часником. Аби не пересушити свинину, ми обсмажуватимемо стейки, перевертаючи їх кожні кілька хвилин. А потім вимкнемо вогонь і дамо м’ясу дійти в соусі під кришкою.

    Інгредієнти (на дві порції):

      • 2 свинячі відбивні на кістці
      • 2 зубчики часнику
      • 1 ч. ложка з гіркою меду
      • 2 ч. ложка діжонської зернової гірчиці
      • 1 ст. ложка оцту
      • ½ ч. ложка пластівців чилі (за бажанням)
      • сіль, перець

      Рецепт:

      1. Свинину обсушуємо паперовим рушником. Потім щедро солимо і перчимо. Розігріваємо оливкову олію у сковороді на досить сильному вогні. Кладемо м’ясо і обсмажуємо хвилину з одного боку, потім перевертаємо та обсмажуємо з іншого. Продовжуємо обсмажувати, перевертаючи, ще 3–4 хвилини до утворення красивої скоринки. Перекладаємо свинину у глибоку тарілку.
      2. Даємо пательні охолонути. Тим часом ріжемо часник тонкими пластинками. Зменшуємо вогонь і обсмажуємо часник до приємного аромату. Додаємо мед, гірчицю, пластівці чилі та оцет. Даємо покипіти, щоб соус перетворився на глазур.
      3. Вливаємо в соус сік, який виділило м’ясо. Повертаємо свинину на пательню і даємо глазурі огорнути м’ясо з обох боків. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою та залишаємо страву постояти та відпочити 5 хвилин. Якщо проштрикнути ножем стейк, сік має виходити без рожевого відтінку, – тоді м’ясо готове. Смачного!

      Не слідуй за модою — відчувай її

      Підписатися

      Ще в розділі

      Популярне на VOGUE

      Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.