Just georgeous: чотири рецепти справжньої італійської пасти від Pasta Queen
За кулінарними перформансами Наді стежить багатомільйонна авдиторія: інстаграм з 1,6 млн підписників, TikTok з 2,4 млн та YouTube з 3/4 млн підписників. Вона була гостею шоу Дрю Беррімор та "Доброго ранку, Америко". Надю обожнюють не лише за її прості автентичні рецепти, які відтворювати – сама насолода, а й за акторський дар: кожне приготування їжі вона супроводжує своєрідним кулінарним стендапом.

Вона справді заохочує творити. Її фірмовий прийом – звеличувати їжу та глядачів. "Just Gorgeous" ("Просто розкішно") – експресивно додає Надя наприкінці кожного ролика, а кожен схвальний епітет, який вона адресує їжі, – адресує також глядачеві "Унікально! – Точно як ви!", "Божественно – от просто як ви!" тощо.
Вона нерідко ділиться історіями, наче натхненно грає п’єсу. Відома своїми апетитними рецептами, відчутним гумором та драматичною розповіддю, Надя швидко здобула армію прихильників в Інтернеті й зібрала мільйони підписників у TikTok, Instagram, YouTube та Facebook.
Надя народилася в Римі. Її пращури заснували макаронну фабрику на півдні Італії, в районі Неаполя, ще в 1800-х. Фабрика працювала до закінчення Другої світової війни, а потім її довелося закрити. Надя – вже п’яте покоління у своїй родині, що готує пасту. "Цікавий факт: ДНК має форму макаронних виробів з фузілі. Тож можна сказати, що макарони в моїй ДНК", – каже вона в одному з подкастів. Ми вибрали вишукані рецепти пасти, які можна приготувати за Надіїними інструкціями. Вийде Just Georgeous!
Інгредієнти:
свіжий лосось
вершкове масло
свіжий тим’ян (чебрець)
жирні вершки
сіль та перець (на смак)
лінгвіні
сухарі
Для песто:
листя базиліку
оливкова олія extra virgin
сир Parmigiano та Pecorino
часник
половинка лимона
фісташки
Приготування
Почнемо з приготування соусу для пасти зі свіжого лосося, вершкового масла та свіжого тим’яну. Спершу розігріваємо на сковорідці олію й чебрець. Потім додаємо лосося й трохи солі та перцю й жирних вершків.
Для песто ми перемелюємо в блендері до однорідної маси базилік, сир пекоріно та парміджано, часник і фісташки. Доповнюємо оливковою олією першого пресування та вичавлюємо половину лимона. Додаємо до лосося лінгвіні, відварені al dente, песто та трохи води, в який варилися лінгвіні. Все перемішуємо. Нарешті, увінчуємо страву підсмаженими сухарями.
Інгредієнти:
цибуля-шалот
часник
оливкова олія першого пресування
томатна паста
склянка горілки
подрібнені помідори
жирні вершки
сіль та перець (на смак)
креветки
перець чилі (на смак)
петрушка
Приготування
Змішуємо цибулю-шалот, часник, оливкову олію першого пресування, трохи томатної пасти й чашку горілки. Потім додаємо подрібнені помідори, жирні вершки та трохи солі й перцю, а потім — креветки й перець чилі. Наприкінці перемішуємо частину соусу й посипаємо петрушкою.
Швидкий, але напрочуд смачний рецепт.
Інгредієнти:
свіжа м’ята
фісташки
часник
сир Pecorino
оливкова олія
лимон
спагеті
Приготування
Вершкове песто зі свіжою м’ятою, фісташками, часником, сиром пекоріно, оливковою олією та вичавленим лимоном перемелюємо в блендері до однорідності. Потім поєднуємо зі спагеті al dente та лимонним песто з м’ятою.
Це страва для королівських осіб. Загальний час підготовки і приготування: 25 хвилин.
Інгредієнти:
- морська сіль;
- пачка спагеті (0,5 кг);
- 1/4 склянки чи 2 столові ложки оливкової олії першого пресування;
- 1 чи 1/2 невеликого цукіні, нарізаного кружальцями;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 6 квіток цукіні (за можливості);
- 6-8 листків свіжого базиліку (порвати), плюс ціле листя для оздоблення;
- 1/2 склянки дрібно натертого сиру пекоріно;
- 1/2 склянки дрібно натертого сиру проволоне або іншого гострого сиру з коров’ячого молока (для присипання).
Приготування
Нарізаємо цукіні кільцями, додаємо по можливості їхні квітки та смажимо на олії першого пресування. Потім додаємо спагеті й вершкове масло, а відтак — базилік та сир Pecorino Romano. Перед поданням додаємо дрібку чорного перцю.