До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Готуємо вдома: улюблені рецепти сніданків редакції Vogue UA

Редакція Vogue UA ділиться рецептами своїх улюблених сніданків.

Бейгли

Поділилася: редакторка відділу культури Дар’я Слободяник

Реклама

Цей розкішний рецепт мені подарувала моя колега, колишня заступниця головного редактора Vogue UA Поліна Митлошук. За рецептами Поліни я печу американське печиво з патокою й імбиром, вівсяне печиво з горіхами, брауні, ну, а найчастіше — бейгли. Це улюблений сніданок мого чоловіка, мами, друзів, а одна родичка досі не вірить, що такі ефектні бейгли — як у традиційному американському дайнері — можна спекти самостійно вдома й упевнена, що я десь хитрую.

Рецепт бейглів дуже простий. Часу на все йде хвилин 15 — правда-правда, я не з тих, хто готує довго й складно, — а інгредієнтів аж чотири, з них два: сіль і розпушувач.

Інгредієнти:

1 чашка грецького йогурту (250 мл);

1 чашка борошна;

3/4 чайної ложки солі;

1,5 чайної ложки розпушувача.

Приготування

Коли замісите тісто (attention — воно прилипає), розділіть його на 4 частини й скачайте ковбаски. У рецепті Поліни вони мають бути по 2 см у діаметрі, і спершу я робила саме так, але бейгли вийшли дуже тонкими й "худими", а так не годиться — вони мають бути симпатично пухкими. Тож сміливо катайте ковбаски трохи ширші. Потім з’єднуєте кінці й викладаєте бейгли на деко (на пекарський папір). Зверху потрібно змастити збитим білком, посипати кунжутом і маком (обов’язково!). Випікати в духовці за 175 °C хвилин 25-30, перевіряти в процесі.

Бейгли я зазвичай подаю з будь-яким м’яким сиром і лососем, чоловік їсть з паштетом і навіть хамоном. Можна спробувати з інжировим або мандариновим джемом, тут усе залежить від вашої фантазії.

Яйця Бенедикт

Поділилася: б’юті-редакторка Олена Пономаренко

У готелі Hoxton Paris яйця Бенедикт зазначені в меню як "яйця Бенні". Я тепер теж використовую цю назву, сіло на язик, що називається.

Готувати — досить просто, лаври — ніби приготував щось з молекулярної кухні. Я полегшила рецепт до абсолюту: жодних поліетиленових мішечків, дорогих пристроїв, пергаментних конусів, змащених олією. Тільки невелика каструлька, вода, яйце і таймер.

Інгредієнти:

яйце;

сіль;

кілька крапель оцту (опціонально).

Приготування

Взяти свіже яйце (дивимося на дату виготовлення; якщо цікаво, можна загуглити народні методи визначення свіжості).

Розбити яйце на невелике сито й дати стекти рідкому білку.

У щойно закипілу воду, що м’яко булькає на невеликому вогні, ніжно, але стрімко випустити яйце. Якщо хочеться додаткових пасів, попередньо можна додати у воду кілька крапель оцту (тільки не переборщити, а то в поганих кухарів потім бридкий присмак відчувається в страві; після приготування треба буде сполоснути пашот холодною водою). Розмішати воду столовою ложкою, щоб утворити воронку. Яйце має туди "затягнути", щоб волокна білка не розповзлися щупальцями, а компактно обвилися навколо. Якщо попередньо відцідити рідкий білок, можна потім обійтися без оцту й воронки — все вийде.

Варити 3,5 хвилини. Акуратно дістати шумівкою.

Я варю по одному яйцю за раз. Якщо вас осаджують голодні домашні, краще поставте відразу чотири маленькі каструльки, але не намагайтеся варити більше одного яйця в ємності.

Яйця можна подавати на тостах, на подушці зі спаржі, з малосольним лососем (з копченим не так смачно). Але вінець творіння — соус Голландез. Ніхто не вірить, що його можна приготувати вдома без водяної бані, заклинань і багатоходівок, але довіртеся мені — можна. Рецепт я вичитала в книзі Джулії Чайлдс. Ділюся.

Інгредієнти:

3 яєчні жовтки;

2 ст. л. лимонного соку;

1/2 ч. л. солі;

щіпка перцю;

110 г вершкового масла (розтопити до бурління).

Приготування

У чашу блендера вилити жовтки, лимонний сік, посолити, поперчити. Збивати 30 секунд. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою вершкове масло. Масло зігріває жовтки; вливаючи його повільно, ви даєте жовткам час увібрати масло. Коли піде 2/3 масла, соус перетвориться на густий крем, і решту масла можна буде влити швидше. Кінець історії. Кремовий, густий, глянсовий, абсолютно ресторанний соус готовий. Поливаємо ним яйця — і збираємо вподобайки в Інстаграм.

Дієтичні сирні панкейки

Поділилася: Марія Жданова

Це рецепт від засновника й ідеолога філософії Bodyism Джеймса Дайгана, який сповідує дієту Clean&Lean. Мені його книгу колись подарували в престурі, і там був цей рецепт. Оскільки я не вмію робити нормальні сирники та іже з ними, то це суперваріант рятувати сир, який скоро зіпсується (або просто лежить без діла). Рецепт ідеального сніданку — панкейки без борошна й цукру.

Інгредієнти (з розрахунку по 4 штуки на 2 особи):

50 г геркулесу або вівсяних пластівців;

100 г сиру;

2 яйця;

кориця (за смаком, я кладу чайну ложку).

Для подавання: сметана й фрукти, ягоди (лохина або малина, але можна банан-яблуко-апельсин, хто що любить).

Приготування

Усі інгредієнти змішати в блендері до однорідної маси, смажити на сухій (!) сковорідці, щоб вийшла супердієтична страва. Але тоді головне, щоб була антипригарна сковорідка. Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку, не соромитися в розмірах, щоб були американські панкейки, а не наші маленькі сирники.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.