Де повечеряти і випити коктейлів у Монако?
Територія королівства Монако, розташованого поблизу Блакитного берегу, трохи менша за, скажімо, київський Експоцентр України. Причин популярності цієї маленької країни декілька: розкішне місце розташування, безсмертна харизма Грейс Келлі, гарантія банкіської таємниці і низькі податки. Не дивує в Монако і така кількість барів та добрих ресторанів. Який з них обрати?
Ресторан при Hôtel Hermitage Monte-Carlo спеціалізується на стравах з риби і морепродуктів. "Диригує" кухнею тут шеф-кухар Бенуа Вітц, який має зірку Мішлен. Лаконічний дизайн ресторану розробив Пьєр-Ів Рошон. А з тераси відкривається краєвид на порт Монако.
По сусідству з Le Vistamar в готелі Hermitage працює бар Crystal Terrasse. Тут можна насолодитися найкращим маркованим вином або лікером до і після вечері, а також викурити сигару під шум хвиль Середземного моря.
Ресторан Elsa в готелі Monte-Carlo Beach пропонує відвідувачам вишуканість французької й монегатської кухні. Шеф-кухар Паоло Сарі, нагороджений зіркою Мішлен, готує чимало страв з тутешніх, сезонних і органічних продуктів. Ресторан має сертифікат Ecocert, а це означає, що всі страви в меню готують на основі еко-продуктів. Бонус для естетів – це білосніжна тераса, яка особливо яскраво виглядає на тлі морської блакиті.
Ресторан знаменитого шеф-кухаря Алена Дюкасса Le Louis XV при готелі Hôtel de Paris відзначений одразу трьома зірками Мішлен. Більшість продуктів привозять у ресторан з місцевих ферм. Зокрема, щойно спійману рибу, фрукти й овочі. Родзинкою інтер’єру є прихована величезною дзеркальною фігурною стіною стійка для офіціантів, що стоїть просто посеред залу. Ця незвична деталь робить простір більш затишним і мальовничим.
Популярному нічному клубу Jimmy’z, розташованому в серці комплексу Sporting Monte-Carlo, вже більше 30 років. Він не втрачає своїх позицій і продовжує бути однієї з найяскравіших точок нічного життя не тільки Монако, але й усього Блакитного узбережжя. Тут виступали Bob Sinclar, Axwell, Martin Solveig, David Morales, Boy George.
Ресторан одного з найвідоміших кулінарів світу – Жоеля Робюшона – в готелі Hôtel Métropole Monte-Carlo пропонує найкращі страви середземноморської кухні. Особливість закладу – відкрита кухня "теппаньякі" за принципом японських ресторанів, де страви готуються на очах у гостей.
Лаунж-бар "Дім Периньон" в готелі Monte-Carlo Beach розташований біля моря і під сосновим покровом водночас. Страви з органічних продуктів, які готує Паоло Сарі, найкраще пасують до Dom Pérignon P2 2000 року, який тут, до слова, подають.
Читайте також: