До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фаршовані квітки цукіні: два прості рецепти

Коли квітнуть цукіні, настає сезон найніжнішої та найвишуканішої страви — фаршованих фіорі, квітів цукіні.

Реклама

Фаршовані квіти цукіні — типово італійська страва. Але їх можна замінити квітками кабачків і навіть гарбуза. Останні — більші й щільніші (а отже й начинки туди вміститься більше. Але вважайте, що ми цього не казали).

Фіорі з моцарелою

Інгредієнти:

квітки цукіні

моцарела

борошно

сіль

2 яйця

пиво

оливкова олія

Приготування:

Квітки цукіні вимити, стебел не відривати. Моцарелу нарізати невеликими шматочками. В окремому посуді збити яйця із сіллю, додати трохи пива — воно надасть кляру пухкості. У серцевину квітів покласти моцарелу (вийде трохи недбало, але не переймайтеся через це), обкачати в борошні, потім — у яйці. Обсмажити на оливковій олії з двох боків, на середньому вогні до золотистої скоринки (щоб перевертати, зручно використовувати хвостик). На бажання до моцарели можна додати прошуто кото — варену (а не в’ялену) шинку, нарізану якнайтонше. Подавати гарячими. Якщо здається, що кляр ввібрав багато олії, можна викласти квітки спершу на паперовий рушник, а відтак — на тарілку.

Фіорі з рикотою

Інгредієнти:

квітки цукіні

1 яйце

1 пакунок рикоти

петрушка

підсмажені кедрові горішки

сіль

перець

оливкова олія

Приготування:

Рикоту змішати з одним яйцем, додати дрібно порубані петрушку й підсмажені кедрові горішки. Присмачити сіллю й перцем. Всю масу вмістити в кондитерський мішок. Нафаршувати квіти, викласти на деко, змащене тонким шаром оливкової олії, скропити олією зверху й поставити в духовку, розігріту до 200 °C, на 20—30 хвилин. Вуаля, готово.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.