Де в Парижі найсмачніше готують овочі
Овочі як тренд дуже активно захоплюють продуктовий та ресторанний ринки Парижа. Детальніше про нього нам розповідає гастрономічна експертка та рестораторка Анна Решетицька. Бонус: перевірені місця, де в місті найсмачніше готують овочі.
Овочі зараз усюди — на ринках і в магазинах, у закладах вуличної їжі і навіть у ресторанах, які працюють у сегменті fine dining. Сучасні шефи віддають почесні місця овочам і стравам із них у своїх меню. Це пов’язано і з глобальним трендом на зниження вживання м’яса, піклування про здоров’я, розвиток усвідомленого споживання всього, зокрема і продуктів. А також тим, що жителі Парижа дуже космополітичні, люблять куштувати щось нове і готові до гастрономічних експериментів.

Парижани дуже люблять і вміють вибирати продукти, добре знаються на якості і обожнюють сезонність. Тренд на крамнички і саме такі продукти росте шаленими темпами. Овочі посідають особливе місце в раціоні парижан. Вони обожнюють спаржеву квасолю, капусту, спаржу, фенхель, моркву, картоплю, ендівій, артишоки. Доказом цього є і поява спеціальних теплиць на дахах, де розводять зелень і овочі для ресторанів, та вирощування неймовірної кількості грибів у підземеллях Парижа.
Щодо ресторанів, то сьогодні овочі посідають почесне місце в меню і традиційних закладів, і спеціалізованих. Таких — з акцентом на green & vegan — стає все більше, і вони впевнено завойовують серця та шлунки як жителів Міста Вогнів, так і його гостей.

TEKES
Якщо ви почуєте в Парижі слово "Tekés" — це може означати свято або назву нового, дуже популярного ресторану Tekés, що приніс у Париж моду на ізраїльську вегетаріанську кухню. Tekes сховався на невеликій вулиці в районі Сантьє, який став популярною зоною нічного життя для молоді Парижа з великою кількістю барів, кафе і ресторанів. Рестораном керує відома ізраїльська команда на чолі з талановитим шеф-кухарем Ассафом Гранітом, яка запустила надзвичайно популярні "Шабур" і "Балаган". В основі цього місця — натуральність, пристрасть до гарних продуктів і матеріалів, відповідальність і майстерність. Цей ресторан відрізняється від усього, що ви бачили в Парижі святковою експресією, креативністю страв із овочів, приготованих на вугіллі, неперевершеною атмосферою, створеною свічками, а також духом світської вечері і роботою команди. Овочі, приправи, випечений нереального смаку хліб та прекрасний вибір вина. Сідайте за стійку відкритої кухні і спостерігайте за справжнім театром на кухні. І не дивуйтесь, якщо шеф запропонує вам спробувати морозиво зі щавлю, лабне з корицею або муслін з ікрою в стилі Еріка Фрешона.
Адреса: Tekés, 4 bis rue Saint Sauveur, 75002 Paris
MIZNON
Miznon відкрився в Парижі в 2013 році і одразу став зіркою в районі Маре. Піти, овочі роті, запечена цвітна капуста, артишоки і довгі черги. Секрет у тому, що в Miznon використовують свіжі сезонні інгредієнти, щоб створити особливі смаки середземноморської вуличної їжі. Завжди ідеальна піта, бездоганно приготовані овочі і спеції, які додають балансу смаку.
Адреса: Miznon, 22 rue des Ecouffes, 75004 Paris
LE POTAGER DE CHARLOTTE
Відкрили цей заклад шеф Давід Валентин і його брат Адріан Валентин у 2015 році. Обидва відомі в паризькій ресторанній та готельній індустрії. В ресторані вишуканий підхід до створення страв і дуже комфортне, тепле обслуговування. І це не дивно: брати — справжні професіонали і добре знаються на смаку та сервісі. Le Potager de Charlotte віддає перевагу французькому ринку, місцевим та органічним продуктам і керується девізом: "Потрібний продукт у потрібний час, отже, з потрібним смаком і за правильною ціною". Тож якщо хочеться вишуканих страв із овочів без пафосу, але з хорошим сервісом — вам точно сюди.
Адреса: Le potager de Charlotte, 12 rue Louise- Émilie de la Tour d'Auvergne, 75009 Paris
Читайте також