До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Японія кличе: 5 причин відвідати вечерю від шефа в ресторані Ikigai

Осінь – такий час, коли особливо сильно хочеться оточувати себе приємними речами, насолоджуватися моментом і ловити нові враження. Все це можна зробити в ресторані Ikigai під час вечері від шефа. Ця гастрономічна мандрівка допоможе не просто приємно провести вечір, але і дізнатися більше про світ японської кухні.

Сашимі лакедра

"Ikigai в дослівному перекладі з японської означає "сенс життя". Для мене він полягає в задоволеннях, більшість з яких, як і належить шеф-кухарю, пов'язані з їжею. Під час наших вечерь я подам тільки ті страви, від яких особисто отримую насолоду, і вважаю, що зможу розділити її з вами", – розповідає Дмитро Кривошап, шеф-кухар ресторану Ikigai.

Реклама

Vogue.ua відвідав першу таку вечерю і вибрав 5 причин, чому цієї осені точно варто стати її гостем.

Японська кухня – це не тільки суші

Японська кухня – це не тільки суші і сашимі, які так люблять в Україні. Вона значно більша, цікавіша і різноманітніша. Під час званої вечері Дмитро Кривошап подає сет з 10 страв, серед яких є і сашимі лакедра, і цікава подача традиційної для Японії сої, і макрель у цитрусовій глазурі, і карамельний місо ананас.

Тунець з чорним часником
Суші маринована макрель і сардина з соусом
Спробувати ікру морського їжака

Ікру морського їжака в Києві подають тільки в ресторані Ikigai. Дмитро Кривошап розповідає, що особливо сильно полюбив цей інгредієнт під час стажування в Японії. Шефську вечерю він, до речі, відкриває саме зі страви з цією ікрою. Уні з ікрою морського їжака, гребінцем і желатинізованою устричною водою – смак моря в чистому вигляді, з якого приємно почати цю гастрономічну подорож.

Уні з ікрою морського їжака, гребінцем і желатинізованою устричною водою
Занурення у світ саке

Вечерю від шефа супроводжуватиме дегустація правильних напоїв. У японському ресторані – це, само собою, буде саке. Сомельє Віта Семеніхіна до кожної страви підібрала напій, який підкреслює смак основного інгредієнта і розкриває його найдрібніші нюанси. Причому, одне і теж саке абсолютно по-різному звучить у теплому стані і холодному.

Севіче з тигрових креветок з фуа-грою і пудрою з васабі
Висока кухня = локальні продукти

Робота з локальними продуктами – один з ключових гастрономічних трендів. У Ikigai їх об'єднують з високою кухнею. Наприклад, на сьоме блюдо в сеті – вугор з соусом з місо і коренем хріну – Дмитра Кривошапа надихнув токійський ресторан Inua, де вміють поєднувати місцеві традиції з бездоганною подачею.

Вугор з соусом з місо і коренем хріну

Солодка Японія

Завершують вечерю від шефа десерти, про які можна сміливо написати окремий матеріал. Так, у соєвому морозиві з ревенем, карамеллю і водоростями поєднали традиції японської та української кухонь, а місо ананас з кокосовим сорбетом і жасмином приємно здивує кисло-солодким присмаком і залишить у роті несподіваний чайний післясмак.

Наступна шефська вечеря відбудеться 3 жовтня для гостей вже відкрите попереднє бронювання.

Адреса: вул. Пушкінська, 29

Бронювання столів: +38 067 220 69 77, +38 044 537 45 37

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.