До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Жити смачно: Zsidai – гастрономічна перлина Будапешта

Весна – благодатний час для подорожей, навіть найкоротших. Все цвіте, можна цілими днями гуляти в улюбленому тренчі ще під ласкавим сонцем і отримувати нові враження. Влаштувати собі тур на вікенд можна в Будапешт – місто, куди зручно прилетіти в суботу вранці, а в понеділок вже повернутися в офіс з коробкою марципанів для колег.

Photo: @zsidaigroup

Vogue.ua вже багато писав про це місто – про його купальні, бари, парки і оглядові майданчики з видом на Дунай. Однак є у нього ще одна перлина – гастрономічна. Це Zsidai Group, що об'єднує кілька найкращих ресторанів міста, які працюють вже кілька десятків років, і два бутік-готелі.

Реклама

Почалася ця історія 1982 року, коли на затишній вуличці Fortuna, що недалеко від Рибальського бастіону, відкрили ресторан Pierrot. Угорська кухня часто асоціюється з жирною їжею на зразок гуляшу та лангоша, але в Pierrot вирішили продемонструвати численним туристам, які починають своє знайомство з Будапештом саме з цього району, довоєнну угорську кухню. Завідує в Pierrot шеф Лайош Лутц, у руках якого старовинні рецепти отримують сучасне звучання і унікальний смак. Сам ресторан розміщений у будівлі XIII століття, де раніше була пекарня.

Ресторан Pierrot, 1982Photo: @zsidaigroup

Місцеві розповідають, що Pierrot – улюблений будапештський ресторан Раяна Гослінга, який нерідко приїжджає сюди на зйомки. Оцінили меню і обстановку ресторану такі шановані в гастросвіті інституції як довідник Gault & Millau і гід Michelin.

Всередині ресторану Pierrot сьогодніPhoto: @zsidaigroup

Zsidai Gasztronomy Group – це сімейний бізнес, заснований чоловіком і дружиною Петером та Ілоною Жидай, зараз управлінням займається їх син Золтан Рой Жидай. Компанія постійно зростає і крім Будапешта їх ресторани вже є у Відні і іспанському Марбельї. Співпрацюють з мережею і великі міжнародні бренди. Наприклад, один з ресторанів в місцевому готелі Kempinski також входить до групи Zsidai і саме цій родині управління своїм рестораном в Будапешті довірив Джеймі Олівер, для якого смак і якість завжди на першому місці. Зараз в компанії працює близько 500 людей і команда продовжує розширюватися.

Джеймі Олівер у ресторані Jamie's Italian Buda CastlePhoto: @zsidaigroup

На окрему увагу заслуговують готелі, що входять у Zsiday Group. Їх всього два, але кожен з них просто не хочеться покидати. Головний – PEST BUDA, який якраз розташований навпроти Pierrot. Цей готель вважається найстарішим в Будапешті, адже він відкритий ще 1696 року. З 2016-го сім'я Жидай провела тут повну реновацію і перетворила в одне із найбільш атмосферних і затишних місць у місті.

Готель PEST BUDAPhoto: www.pest-buda.com

Тут всього 10 номерів і кожен з них має свій унікальний дизайн. Наприклад, справжньою окрасою Atelier Suite є старовинний бароковий дах, а з вікон на всю стіну відкривається вид на дзвіницю церкви святого Матіаша. Постійні гості на форумах пишуть, що в PEST BUDA час ніби зупинився, але рівень комфорту при цьому максимальний.

<b>PESTBUDA_Hotel</b>

Не менш цікавий вигляд має і Baltazar. Він також розміщений у замковій частині Буди, буквально за рогом від Pierrot і PEST BUDA. Тут ще тихіше навколо, але всередині гостей чекає справжній рок-н-рол. Baltazar – це гастро-бар з найкращим у місті грилем і невеликий готель всього на 11 номерів.

Готель Baltazar

Дизайн номерів у Baltazar зухвалий і елегантний одночасно. Елементи у стилі стім-панк ідеально поєднуються з вінтажними меблями, арт-складовою і богемним духом. Природно, що обстановка в кожній з кімнат не повторюється, тому вибрати під час бронювання номер буває складно – хочеться жити відразу в усіх. Однак є тут унікальне місце – один з номерів люкс з величезною терасою, на якій так приємно в кінці насиченого дня сісти з книгою про мистецтво, яких багато в номері, і келихом смачного угорського вина.

<b>Baltazar_Hotel</b>

Детальніше про ресторани і готелі Zsidai Group – www.zsidai.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.