До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Синій прапор: найчистіші пляжі Європи

Blue flag – одна з найвідоміших екоорганізацій, яка нагороджує пляжі, причали і кораблі блакитним прапором, що символізує чистоту і безпеку. Vogue.ua вибрав найчистіші європейські пляжі, які варто відвідати цього літа.

Відразу слід зазначити кілька критеріїв, за якими оцінюють пляжі. До них належать: чистота, наявність на місці магазину з усім необхідним і спеціальної дільниці з рятувальниками. Окремим плюсом вважають зручності для людей з особливими потребами та пологий берег.

Реклама
Pópulo, Португалія

Тут пляжний сезон стартує з календарним початком літа і триває до середини осені. Сам пляж досить кам'янистий. В його оточенні розміщена регіональна дорога і видно будинки найближчого села. Крім основних критеріїв, на пляжі є невеликий заклад харчування, місця для паркування і громадські душові.

Пляж Pópulo
Sunny Beach-North, Болгарія

Відпустка в Болгарії зазвичай асоціюється з сімейним і спокійним відпочинком у комфортних умовах, і на те є причини. По-перше, Sunny Beach-North – не тільки найдовший пляж країни, але і розміщений в оточенні лісу і гір. Таким чином сильного вітру тут практично не буває з травня по жовтень. По-друге, в морі тут складно зустріти небезпечних мешканців, а температура повітря в основному тримається на позначці 27°C.

Пляж Sunny Beach-North
Sidi Ifni Municipale, Марокко

Сіді-Іфні – місто на березі Атлантичного океану, що побудували всього за кілька років. У цьому маленькому містечку приємно пройтися доглянутими вулицями, а потім вийти на пляж. Особливістю пляжу Sidi Ifni Municipale є не тільки синій прапор, а й дика природа, яку тут ретельно оберігають.

Пляж Sidi Ifni Municipale
Maner Coat Clevarec, Франція

Maner Coat Clevarec – перший пляжний курорт у Фіністері. Цей французький куточок прикрашений яблуневими садами і набережними, покритими дубами і каштанами. Морські хвилі тут розбиваються об скелі, а відокремлені лагуни вважають раєм для птахів, любителів природи, дайвінгу і парусного спорту. Щоправда, пляжний сезон тут починається тільки в липні, а закінчується вже до вересня.

Пляж Maner Coat Clevarec
Almería, Іспанія

Ще на початку травня іспанці починають навідуватися на пляж в Альмерії. Чудово і дивовижно водночас, що міський пляж перебуває не просто в ідеальному стані, а й має такий вигляд, ніби людей тут зовсім не буває. Відвідування цього пляжу може бути хорошим варіантом як для короткої туристичної зупинки, так і для повноцінного відпочинку біля води.

Пляж Almería
Lourdas, Греція

Лурдата розміщена на південному узбережжі Греції. Довгий міський пляж розташований уздовж дороги з кафе і магазинами. До того ж, сюди можна приїхати на машині. Тут є все, що необхідно для повноцінного відпочинку. Наглядачі пляжу пишаються кристально чистою водою і взірцевим сервісом.

Пляж Lourdas
Phoenicia Beach, Румунія

Пляж розміщений на території однойменного курорту. Приємний пісок дає змогу активно проводити час, адже весь необхідний інвентар для пляжних ігор є у рятувальників. Вони, до речі, перебувають у робочому режимі з сьомої ранку і до самого вечора, тому Phoenicia Beach може стати вдалим місцем для відпочинку з дітьми.

Пляж Phoenicia Beach

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.