До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Острів Аруба — новий напрямок у Карибському морі, де завжди гарна погода

Острів Аруба розташований у Карибському морі. До того ж так хитро, що тут рідко трапляються дощі та майже не буває ураганів. Тому прямо з Амстердама сюди регулярно здійснюються комфортабельні перельоти Королівськими Голландськими Авіалініями (KLM), щоб гості острова скоріше поринули в принади розслабленого карибського життя, а також вивчили іншу привабливу сторону Аруби із шопінгом, артвиставками та оздоровчими заходами. Розповідаємо, як дістатися до острова швидко й з комфортом і чому неодмінно тут треба присвятити час.

Як дістатися до Аруби?

Острів Аруба розташувався в сприятливій частині Карибського моря, де завжди комфортний клімат, приємний прохолодний бриз і майже немає негоди. Оскільки острів розміщується порівняно недалеко від узбережжя Південної Америки, переліт сюди з Європи триває приблизно 12 годин. З огляду на те, що Аруба — це нідерландський острів, найпростіше дістатися до нього з Амстердама, звідки перельоти здійснюють KLM Королівські Голландські Авіалінії.

Реклама

Для українських туристів вимоги для в’їзду на Арубу досить приємні: громадяни України з біометричним паспортом можуть приїздити на острів без візи. Звісно, з огляду на пандемію CoViD-19, за 72 години до вильоту треба зробити низку маніпуляцій — заповнити форму оцінки здоров’я і надати згенерований дозвіл на подорож перед вильотом. Також важливо перевірити правила вїзду в країну через COVID-19 і підготуватися до додаткової перевірки вже на острові. Пасажири KLM також можуть перевірити свої документи для подорожі за допомогою Upload@Home.

Що стосується перельоту, то на борту KLM пасажирам гарантують безпеку, комфорт і турботу. Здається, ніби острівний відпочинок починається з літака, хай переліт Амстердам — ​​Аруба і займає майже 12 годин. Пасажирам усіх кабін — економкласу, зони підвищеного комфорту Economy Comfort і бізнес-класу World Business Class — доступна бортова система розваг, що складається з великого переліку фільмів і телевізійних програм. Харчування на борту теж продумали до дрібниць: на пасажирів економкласу очікує комплексне харчування разом з перекусами, а також можливість скласти свій раціон для перельоту за меню a la carte і дитяче харчування за 24 години до вильоту. Водночас пасажирам бізнес-класу пропонують гарячі й холодні страви від найкращих шеф-кухарів Голландії. Всім пасажирам пропонується великий вибір безалкогольних та алкогольних напоїв.

У зв’язку з можливими позаплановими змінами через COVID-19 для пасажирів діє гнучка система бронювання квитків до 31 березня 2022 року. Безпосередньо перед вильотом квиток можна перебронювати безплатно (хоча можлива доплата за різницю тарифів), а якщо вам треба перенести або скасувати подорож, то можна запросити ваучер на повернення й отримати дві можливості на вибір — забронювати новий квиток або отримати повернення коштів.

У питаннях багажу все традиційно: із собою на борт в економклас вийде взяти невелику валізу або рюкзак завважки до 12 кг і маленьку сумку. У бізнес-клас допускаються дві одиниці ручного багажу завважки не більш як 18 кг і маленька сумка. До того ж у багаж можна здати валізу або сумку завважки до 23 кг в економкласі та дві валізи до 32 кг у бізнес-класі.

Карантинних заходів авіакомпанія KLM дотримується ревно. Крім уже звичних нам гігієни й дотримання дистанції, на борту літака навіть є спеціальні набори з індивідуальними засобами захисту на випадок, якщо під час перельоту в когось із пасажирів проявляться симптоми коронавірусу. Складається враження, що в KLM продумали все, щоб допомогти подорожам повернутися в наше життя, а острівна ідилія Аруби виявилася реальністю, а не строкатою картинкою з екрана.

Як розважитися на острові?

1. Затишок

Оскільки Аруба розміщується недалеко від Південної Америки й не зачіпає Карибського поясу ураганів, острову дістався комфортний клімат, усього кілька хмарних днів на рік, майже без опадів і ураганів, зазвичай властивих острівним реаліям. Тут завжди сонячно й тепло. А крім природних об’єктів, як-от Національний парк Арікок з кактусами й дикою природою або пляж Мангель Халто за мангровими заростями, тут триває активне соціальне життя з усіма принадами сучасного лайфстайлу, від занурення у світ арту й моди до відвідування гучних вечірок і всамітнення на персональному ретриті. Активні водні розваги, на кшталт дайвінгу, каякінгу та прогулянок на вітрильнику тут, звісно, теж доступні.

2. Шопінг

Крім того, що на острові Аруба можна знайти безліч крамничок з виробами від місцевих майстрів, також тут є бутики популярних Домів. Здавалося б, навіщо їхати на острів за покупками? Річ у тім, що Аруба визнано зоною Duty Free, тому на острові можна вигідно придбати останні новинки улюблених брендів. З огляду на цю особливість тут збудували величезний Renaissance Mall, де можна провести весь день, приміряти вподобані вироби, свідомо обміркувати потребу речі й купити її не відразу ж через привабливу ​​ціну, а наступного дня, тому що на вартість, на щастя, нічого не вплине.

3. Велнес

Аруба — чудове місце, щоб розслабитися, сповільнити думки, відчути своє тіло й душу. І річ не тільки в спа-центрах світового рівня, де можна практикувати йогу, спостерігаючи за тим, як сонце сідає за обрій, або довіряти своє тіло обгортанням на основі алое, яке росте тільки на острові. Тут також доступні звичайні радощі, як-от чиста питна вода з-під крана, кришталево чисте море, пляжі з білосніжним піском і незаймані гроти й печери, де можна сховатися від цікавих очей і насолодитися самотою. Острів Аруба називають "щасливим місцем", оскільки тут не треба шукати спокою й веселощів. Кожен знаходить тут щось своє абсолютно природно й без надриву.

4. Культура

Аруба — багатонаціональний острів, на якому мирно співіснує відразу кілька культур. На одній вулиці тут легко натрапити на голландську архітектуру, індійські настінні малюнки, карибські танці й наспіви. Цікаво, що таке культурне розмаїття — не спеціальний хід для залучення туристів, а історія народу, який повністю усвідомлює важливість етнокультурних відмінностей (diversity) і рівності, і завзято дотримується цих принципів. Тому на острові дуже легко відчути себе місцевим. Допоможе заглибитися в культуру й традиції жителів острова щотижневий фестиваль Bon bini, а також карнавал з карибськими танцями й музикою.

5. Мистецтво

Не останнє місце на острові займає візуальне мистецтво. Узбережне місто з незвичайною назвою Sunrise City є прихистком художніх галерей, різнобарвного стритарту й навіть артистичних шкіл, де можна провести кілька днів відпочинку, осягаючи мистецтво живопису або кераміки. Помітною частиною культурної ідентичності жителів острова є всеосяжне щастя, яке місцеві жителі транслюють за допомогою танців і музики. Чи можливо залишитися байдужими та не піти в танок? Навряд чи. Адже все на острові натякає на можливість жити в задоволення, радіти гарній погоді та чарівній природі навколо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.