До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди податися цього літа: Нью-Йорк, Маямі, Пуерто-Рико, Багами

Promotion

Vogue.ua разом з туристичною компанією APL Travel продовжує серію матеріалів про подорожі по США та круїзи вздовж американського узбережжя.

Після знайомства з Нью-Йорком можна податися в круїз по овіяних легендою Карибських островах. Розкішний лайнерMSC Divina доправить мандрівників у сонячний Маямі, загадковий Пуерто-Рико, на мальовничі пляжі Багамських островів. Гострі враження обіцяє пляж на острові Сен-Мартен, розміщений на самісінькій злітно-посадковій смузі міжнародного аеропорту.

Острів Paradise, Нассау@chudan_ka
Нью-Йорк: центр світу
Нью-Йорк @sparkleplenty11

Жарт про те, що Нью-Йорк – це столиця планети Земля перестає бути смішним, коли вперше опиняєшся на Мангеттені. Тут стає зрозуміло, що місто – живе, сильне, харизматичне й не схоже ні на що в світі. Нью-Йорк – особливий. Його можна не полюбити (хоч і малоймовірно), проте забути – неможливо. Якщо в запасі є усього лиш 1-2 дні, то найліпшим рішенням будуть оглядові екскурсії. Окрім стандартних денних, можна замовити також вечірні чи оглядовий "круїз" на кораблі зі скляними "стінами". Якщо на знайомство з містом є 5-7 днів, то в нагоді стануть ідеї розваг для туриста в Нью-Йорку.

Вигляд на Нью-Йорк з оглядового майданчика Top of the Rock @fzardaphotos

Must see: нічний Нью-Йорк з оглядових майданчиків на дахах. На Top of the Rock останній ліфт піднімається о 23.00, а на Empire State Building о 01.15.

Реклама
Маямі: сіль та пісок
Маямі @themiamiguide

Це місто є одним з центральних місць не лише країни, а й усього континенту. Безкраї пляжі, яскраві клубні вечірки, знамениті сусіди. При цьому Маямі залишається одним з найважливіших ділових центрів світу. Тут можна насолодитися сонцем на пляжі або спробувати свої сили в ролі серфера. Рятівники виконують свою роботу на совість, та й мають вигляд зовсім як у голлівудських фільмах. Тим, хто прагне "культурних" вражень, варто прогулятися по Маямі-Біч та вулиці Оушен-Драйв, споруди яких створені в 30-40-ті роки минулого століття і демонструють стиль арт-деко у всій красі. У Wynwood Art District – більше 70 музеїв та галерей, що представляють сучасне мистецтво. Будинок 1116 на Оушен-драйв у 1992 році був викуплений і відреставрований Джанні Версаче. Зараз там розмістився бутік-готель, а сама будівля є мало не визначною пам'яткою Маямі. І, звичайно, варто насолодитися кубинською, бразильською та гаїтянською кухнями, широко представленими в Маямі.

Будинок-музей Ернеста Хемінгуея @jrothca

Must see: будинок-музей Ернеста Хемінгуея, в якому він жив деякий час зі своєю дружиною Поліною. Будівлю з місцевого острівного каміння, побудовану в 1850-ті роки, піднесли письменнику як весільний подарунок від його дядька у 1931 році.

Сен-Мартен: з вітерцем!
Сен-Мартен @sierra_ann99

Один з найбільш примітних Карибських островів: саме тут знаходиться аеропорт принцеси Юліани (королеви Нідерландів), злітно-посадкова смуга якого впирається в пляж. Тут збираються любителі гострих вражень, а також численні туристи, оскільки острів невеликий, і, по суті, аеропорт є його найбільшою визначною пам'яткою. Хоча історія Сен-Мартін досить цікава: згідно з легендою, Колумб виявив острів в 1493 році в День святого Мартіна, що і визначило його назву. Сьогодні острів належить двом країнам: північна частина – Франції, південна – Нідерландам. Але кордонів немає, а символом єднання став стовп, який теж є пам’яткою.

Пляж Maho @mnavi7

Must see: пляж Maho, над яким раз по раз лунає рев турбін літаків. Останні пролітають над землею на висоті 10-20 метрів. Попередження про зліт і посадку звучить зі спеціальних гучномовців, а розклад польотів розміщено уздовж усього пляжу.

Пуерто-Рико: дихання історії
Форт El Morro, Сан-Хуан @sai_srt

Сан-Хуан, столиця Пуерто-Рико, є другим найстарішим містом Америки після Куско в Перу. На вулицях історичного району міста – Старого Сан-Хуану – можна милуватися іспанською архітектурою XVI сторіччя: тут є більше 400 добре відреставрованих будівель. Будівництво форту El Morro почалося 1539 року для охорони бухти Сан-Хуану і було завершене лиш через 50 років. Висота його стін сягає 44 метрів і нараховує 6 рівнів. Мережа печер Río Camuy Cave Park "вимита" третьою за величиною підземною рікою світу за – ні багато ні мало – 45 мільйонів років. У незвичайних темних лабіринтах можна зустріти химерні сталактити і сталагміти, а також індіанські петрогліфи.

Лагуна La Parguera @nycartistic

Must see: Laguna Grande, Mosquito Bay та La Parguera, де в нічний час вода "горить" люмінесцентним світлом. Весь секрет – в зоопланктоні, що живе тут, який вирізняється дивовижним світінням. Організовані групи допитливих відпливають від берега в темний час доби.

Багами: усе й одразу
Нассау, Багами @happy_nyc_life

Нассау, столиця Багамських островів, була заснована в 1650 році. Форт Шарлотти, який на сьогодні перетворився на музей, захищав острів від набігів піратів. У центральній частині міста стоїть пам’ятник королеві Великобританії Вікторії, а неподалік – улюблена визначна пам’ятка туристів – Королівські сходи з 65 східців, що символізують 65 років правління її величності.

Острів Paradise, Нассау@chudan_ka

Must see: до міської межі Нассау прилягає острів Paradise, який можна фотографувати як завгодно, та все одно вийде картинка для листівки. Місцеві пейзажі не раз ставали "декораціями" для зйомок фільмів, а серед відпочивальників часто можна зустріти знаменитостей. Є на острові місто розваг з аквапарком, басейнами та готелями, а також величезний акваріум з підводним тунелем, де можна роздивитися морських жителів, як на долоні.

Більше подорожей – на сайті APL Travel.

Читайте також:

Куди відправитися цього літа: Нью-Йорк

Блиц-гид по Нью-Йорку с Дашей Коноваловой

Фуд-гид по Лос-Анджелесу с Женей и Таней Постернак

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.